Brak zasilania w stacyjce
Dzień dobry, jest to mój pierwszy post na tym forum, więc przede wszystkim chciałbym się ze wszystkimi przywitać. Swoją Alfą 156 jeżdżę już 5 lat.
Od dwóch dni walczę z elektryką auto zgasło, zegary zaczęły "wariować" i z całej elektryki sprawne pozostały tylko awaryjne, klakson i radio. Odpalić również się nie dało - pompa i rozrusznik nie dostawały prądu.
Przyczyną mojego problemu jest brak prądu na głównym kablu doprowadzającym +12 volt do stacyjki. Co prawda napięcie na nim jest normalne ale prąd, który na nim zmierzyłem to maksymalnie 300ma, jest to stanowczo za mało ponieważ z tego co widzę kabel ten zasila większość elektroniki w samochodzie. W tej chwili jestem w stanie odpalić samochód podając 12 volt z akumulatora bezpośrednio na odpowiednie piny w kostce stacyjki. prąd jaki jest pobierany z zapalonymi światłami, dmuchawą itp to okolo 20A więc spodziewam się, że podobny prąd powinienem być w stanie uzyskać na oryginalnym kablu zasilającym stacyjkę.
Moje pytanie jest następujące:
Czy ktoś wie gdzie znajduje się jakiś bezpiecznik od stacyjki lub w którym miejscu w wiązce zaczyna się ten nieszczęsny kabel?wszystkie bezpieczniki w kabinie sprawdzone - znajdują się one już za stacyjką :(