-
Przełącznik szyb
Cześć. W moim przełączniku szyb mam ułamany jeden przycisk, przez co jest luźny i ciężko się przez to otwiera szybę. Stąd moje pytanie, czy jest możliwość wymiany tylko przycisku z całego panelu? Jeśli tak, to jak można zdjąć ten górny panel z całej centralki, żeby wymienić przycisk?
Jeśli jest to możliwe, to mogę kupić panel sterowania od strony pasażera i wymienić sam przycisk?
Dzięki z góry za pomoc :)
-
tak
trzeba wyjąć całą "centralkę", rozebrać, wymienić przycisk
tak
-
Albo przyklej tego "dynksa" co się urwał i zamień przyciskami z panelu pasażera ja już raz kleiłem teraz znowu mam z tym problem i muszę tak zrobić.
-
Dzięki za pomoc.
Nie będę kleił, wolę kupić cały panel z przyciskiem za ~40 zł. I tak się cieszę, że nie muszę całego panelu od strony kierowcy wymieniać, bo to wydatek ~300 zł.
-
Jak dokładnie zdjąć ten górny panel z przełącznika? Wystarczy go podważyć i nic się nie połamie?
-
połamie się, trzeba wyjąć całość
-
Jak wyjmiesz cały panel, to weź 2/3 śrubokręty i mocno podważ w kilku miejscach, powinien zejść.
Z resztą jak masz drugi to potestuj na nim. ;)
-
Przełącznik kosztuje 40-50 złotych rozbiera sie ten przełącznik banalnie, zwykle "ułamują" się te nóżki które wciskają styki na mini płytce drukowanej, lizak na patyku kosztuje ok 2,-pln zalezy nam na plastikowym patyku ale lizaka tez mozna zjesc, nie trzeba przyklejac wystarczy przyciac na odpowiednia długość wsadzic w otwory złozyc calosc i dziala.