-
Problem ze wspomaganiem
Witam! No to wrocilem do grona Alfaholikow, niestety nieszczesliwie... W drodze powrotnej po zakupie zepsuło soe wspomaganie, plyn w zbiorniczku jest, ale kierownicy nie da sie przekrecic... Ma ktos jakis pomysl? Filmik pokazuje mniej wiecej co sie stalo... https://youtu.be/BnBdq6ycPik
Dzieki i pozdrawiam!
Bym zapomniał samochod to Brera 2.4 JTDm 200km
-
Przy maglownicy w jednym z przewodów jest zaworek być może sie zaciął, czy koło pasowe sie nie zerwało? ładownie jest?
-
Ladowanie jest, stalo sie tak w trakcie maksymalnego skrętu kierownicy... Jak dojde do domu to sprawdze czy przy zgaszonym silniku lzej chodzi, bo tego niesprawdzilem., a to wykluczaloby pompe wydaje mi sie... Ehhh te Alfy, a taki spokoj mialem przy japonczykach i nawet francuzach :D zachcialo mi sie ladnego samochodu :p
-
Przy wylaczonym silniku jest praktycznie to samo... H E L P !
-
stawiam na pompe wspomagania
-
Dokładnie ładne i nic więcej
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
-
Ja mam cały czas problem ze wspomaganiem, do tego turbo gwiazda, jakieś grzechoty w skrzyni, a co było wymienionw to nie chce pisać.... Alfa z 2009 i 160000km na blacie
-
Jak to caly czas? Zmieniles pompe i maglownice i dalej cos nie tak?
-
No to samochod jeździ.... Niepokoi mnie jeszcze ze na postoju przy kreceniu kierownica słychać jakieś dźwięki...
-
Jak była diagnoza? Co naprawiłeś?