-
1 załącznik(i)
Swap 147 na V6
Witam około tygodnia temu wziąłem się za przekładanie serca z mojej "bezpodłogowej" 156 v6 busso do 147. Wszystko idzie dosyć sprawnie. Przełożyłem silnik,przewody wspomagania,przewody klimatyzacji,sterownik z wiązką silnikową,kompletne przednie zawieszenie wraz ze zwrotnicami, tarczami i zaciskami ( były w lepszym stanie).Cała układanka zaczyna nabierać sensu lecz pozostaje problem elektryki. Czy ktoś robił już taki projekt i potrafi mi doradzić czy przerzucać całą wiązkę kabinową ze 156 , czy wyrzucić imo ze sterownika , podać zasilanie na sterownik, sygnał ze stacyjki i dopiero rzeźbić wskaźniki, kontrolki i zegary? Pozostaje jeszcze zagadnienie związane z wiązką przepustnica-potencjometr. Będę wdzięczny za każdą dobrą radę.:oZałącznik 211508
-
Czyli jednak nikt nie potrafi mi pomóc :(?
-
Zapytaj Lesia, On ma coś takiego, powinien wiedzieć coś na ten temat, a kontrolki i zegary prawdopodobnie działają Plug&Play. Na zlocie słyszałem że ktoś zegary do V-ki wrzycił z diesla i działały.
Tu profil Lesia:
http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/28173.html
-
Tylko zostaje problem komunikacji sterownik silnika- a body. I teraz nie wiem czy przerzucić całą wiązkę kabinową ze 156 razem z body zegarami itd czy zostawić tą co jest, Wyciąć imo i ze sterownika baypasami powyciągać sygnały do zegarów, kontrolek itd