-
Wyjecie akumulatora
Witam, chcialabym wyciagnac akumulator z mojej Belli, zeby podladowac przed zima i sprawdzic czy w ogole wszystko z nim Ok, bo ostatnio zaczela slabo krecic... I tutaj pytanie, czy nic sie nie rozkoduje? Przejrzalam dokumenty od Alfy i nie moge nigdzie znalezc kodow do radia, a radio mam z Navi. Nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi, jezeli taki temat juz byl to prosze o przekierowanie :)
-
No po wyciągnieciu napewno sie rozkoduje radio , ale jesli jest naklejony nr radia to powinnas znaleść w necie :) Sam w wakacje sobie rozkodowałem radio i również nie miałem kodu w papierach ale pózniej znalazłem na jakieś stronce
-
A gdzie mialby byc naklejony?
Wysłane z mojego LG-H320 przy użyciu Tapatalka
-
Jeśli radio jest oryginalne fabrycznie włożone do auta to się nie rozkoduje bo kod jest wpisany w BC tak przynajmniej było w 147kach, a GT to przecież to samo. Tylko jak radio było z innje alfy wymagało podania kodu.
-
Jeszcze zebym to wiedziala :(
-
Jak aku jest słaby to prędzej czy później i tak czeka Cie wymiana wiec nie ma się co na zapas martwić tylko odłaczyć i sprawdzić bo rozumiem, że nie masz garażu gdzie możesz naładować podpięty do auta akumulator?
-
Mam garaz i nie wiem czy chodzi o aku czy o cos innego.
-
To jak masz prostownik jakiś w miarę nowy to podłącz go do akumulatora podpiętego do auta. Ja zawsze tak ładuje prostownikiem.
-
Nawet stacje w radiu sie nie wykasują (jeżeli radio oryginał). Godzine bedziesz musiala ustawić tylko. Chociaż ja tylko zmieniałem na nowy aku, więc nie było to dłużej niż 15 minut. Być może jak minie ileś tam minut to trza wpisać kod. Ja mam kod w teczce z dokumentami, instrukcjami w oryginalnym etui od alfy.
-
Tez mam oryginalna teczke alfy i wszystkie instrukcje ale tego jakos nie widze..