-
Ar 156 1.9 jtd brak mocy
Witam, byłem dziś w lesie na grzybach alfa, gdy wjezdzalem z lasu wyjechałem na drogę (koniec polnej początek asfaltu) i spadła rura od filtra powietrza, alfa momentalnie straciła moc, po jej założeniu i zscisnieciu moc wróciła ale nie całkowicie. Alfa jest bardzo zamulona, czy coś z tym wężem mogło mieć wpływ na obniżenie mocy? A może coś mogło się stać z innym wężem. Dodam że jeżeli odepne przepływomierz, to alfa zapierdala jak nigdy w życiu, ma taką moc źe koła urywa. Czy to wina przepływomierza? Czy może przezto że jest nieszczelnosc i po odpieciu przeplywki jakoś to inaczej liczy? Proszę o pomoc nie chce kupować przeplywki na darmo
-
Hmm, po odpięciu przepływki komputer przestaje zwracać uwagę na wartości mierzone i leci z "pamięci" o ile pamietam, więc to może być jej wina. Najlepiej byłoby to sprawdzić z komputerem.
-
Wcale nie leci z pamięci tylko rekalkuluje.
Najpierw sprawdź dokładnie szczelność i drożność - czy czasem nie zassałeś jakiegoś ciała obcego.
-
Cytat:
Napisał
maly_777
rekalkuluje. .
O to mi własnie chodziło, może zapamiętam tym razem.
-
Zauważyłem że jest pęknieta obudowa filtra powietrza od dołu bardzo dużo, a od góry też znacznie może być przyczyną braku mocy?
-
jest możliwe jak najbardziej. A do tego zdecydowanie musisz i tak ją zmienić.
Koledze w Stilo też strzeliła obudowa co prawda dowiedział się o tym jak turbo się rozsypało od wody i błota które poszło w cały układ.