-
Engine checked
Witam, zapalila sie kontrolka od silnika na pomaranczowo plus utrata mocy na przemian z wracajaca moca mialem te objawy wczesniej pojechalem do mechanika usuneli klapy wirowe i zaslepili egr po czym pojechalem na autostrade i po jakims czasie problem wrocil. Czy ktos wie o co kaman?
-
Poczekaj, pójdę do piwnicy po szklaną kulę
Jakieś błędy masz odczytane?
Wysłane z mojego SM-T815 przy użyciu Tapatalka
-
Nie, sam nie mam mozliwosci podpiecia pod komputer i czytania bledow. Auto wrocilo w czwartek od mechanika bo niby te klapy wirowe w kolektorze sie wylamaly i do tego poszlo zaslepienie egra. Po powrocie bylo ok ale jechalem max 120, dzis autostrada 160 i kontrolka utrata mocy i potem wrocila na chwile potem znowu brak mocy i teraz narazie jest. Ale kontrolka swieci. Wiec co do bledow nie jestem w stanie nic powiedziec jedynie objawy i co bylo dzialane w ostatnich kilku dniach.
-
Spróbuj sprawdzić wtyczki od wtryskiwaczy to częsta przyczyna zaniku mocy.
Wysłane z mojego SM-T815 przy użyciu Tapatalka
-
Kolego Maciek widzę ze jesteś z Krakowa. .Wiec macie am naprawdę kilku dobrych znawców tematu aby podjechać. A jak nie znajdziesz to odezwij się na regionalnym może ktoś z kabelkiem poleci za piwko lub ty pojedziesz do kogoś i sprawdźcie błędy wtedy będzie o wiele łatwiej diagnozę wystawić. I tak jak kolega majkel pisze sprawdź wtyczki najczęściej trzecia szwankuje:)
Napisane na Commodore C64..;)
-
Panie, jak koledzy wyżej napisali: podłącz pod kompa i odczytaj kody błędów bo inaczej to można szklaną kulę wyciągać.
-
Zainwestuj w elm327 na bluetooth będziesz wiedział mniej więcej o co kaman :)
-
Ogolnie to ide w poniedzialek na reklamacje wiec sie wyjasni, a myslalem ze moze ktos tu mial cos podobnego, a wtryski sa jak najbardziej wporzadku wszystko ładnie siedzi.
-
Sam komunikat wskazuje ogólnie na problem układu zasilania paliwem i nikt nie odpadnie jaka jest Twoja historia. Za mało szczegółów.
-
Na te chwile tylko tyle mam. A nie wiecie czy w niedziele uda sie kupic gdzies ten kabel? Maja w sieciowkach typu castorama, leroy merlin? Krakow duze miasto sporo tych sieciowek. Tylko gdzie szukac bo fiatecuscan mam gdzies jeszcze na laptopie.