W katalogu Intercars występują klocki na tył w wersji zacisków BOSCH i TRW. Czym one się różnią?
Bo wymiary i kształt są takie same, nawet numery katalogowe Alfa Romeo są takie same.
Printable View
W katalogu Intercars występują klocki na tył w wersji zacisków BOSCH i TRW. Czym one się różnią?
Bo wymiary i kształt są takie same, nawet numery katalogowe Alfa Romeo są takie same.
jakoscia?
Obawiam się, że Koledze nie chodziło o te same klocki różnych producentów, tylko o 2 TYPY ZACISKÓW (Bosch i TRW).
Mi się wydaje, że Intercarsie się rąbnął. Jeśli mają inny typ zacisku, to powinien być inny numer OE. W Julkach na tyle są albo mniejsze klocki (np. TRW GDB 1905) albo większe (Bosch 09...466). Różnica bardziej niż w rozmiarze jest widoczna w kształcie. Te mniejsze są w systemie TRW (264 mm tarcza), a większe mają 278 mm (metodą eliminacji, to pewnie zaciski Bosch).
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/10/518.jpg
Przy tarczy 278 zaciski tylne sa produkcji TRW.
Witam,ja właśnie zakupiłem te większe do tarcz 278 mm,a okazało się że mam 264 mm i mniejsze klocki.Jakby ktoś był zainteresowany ,to mam na zbyciu te większe klocki do tarcz 278 mm-orginał Alfa Romeo.Więcej na priv.Załącznik 214185
Większe też są TRW. W QV mam na 100% TRW i większe tarcze z tyłu.