-
woda w progach
Witam
Ostatnio zauważyłem pojawiające się kałuże w tym samym miejscu przy tylnym prawym kole. Zdjąłem gumową środkową zaślepkę z progu i wylała się woda...podejrzewam ,że woda dostaje się od tylnego nadkola gdzie są spinka i duża zaślepka...będę to uszczelniać profilaktycznie...Ale czy w naszych progach są jakieś fabryczne otwory odprowadzające wodę? jeśli tak to może mam zatkany...byłbym wdzięczny za rady/zdjęcia. Warunki pod blokiem nie pozwalają mi rozeznać dokładnie tematu...pozdrawiam
-
Powinny być od spodu otwory może się przytkały jak to często bywa
-
W progu jak dobrze pamiętam są 2 owalne zaślepki jedna mała okrągła i jedna duża pod nadkole tylnym jaki jest ich cel? Nie każde auto tak ma... Te otwory na Odpływ wody są w miejscu łączenia progu i podłogi? Chętnie to odsetkami tylko gdzie pchać ręce...
-
Ciąg dalszy poszukiwań doprowadził mnie do ściągania tapicerki na podłodze jest mokro tylko na środku...może wdziera się przez te otwory w podłodze zakleję je...wodę także widać w wewnętrznym progu( tym pod listwami plastikowymi) ale on CHYBA nie jest połączony z tym progiem zewnętrznym, z którego u mnie wciąż woda się wylewa po deszczu...tej wody z progu jest tak dużo więc podejrzewam, że może jakoś z nadkola tam się dostaję albo z podszybia?? jest to możliwe żeby woda z podszybia wdarła się do progu...? jutro zdejmę fotel dywaniki wyczyszczę rdze w podłodze. Zrobię test wody na szybę na drzwi i może coś wyjdzie. Dodatkowo zdejmę nadkola i będę wężem lać może coś znajdę...Aż się boje co będzie pod nogami kierowcy lub z tyłu...
-
masz zgnity próg i woda sie dostaje do środka
-
W końcu znalazłem czas i wziąłem się za alfe...dotąd jeździłem w suche dni tylko...prawdopodobnie winny okazał się otwór w podszybiu koło wlotu powietrza do wentylatora dmuchawy...U innych użytkowników znalazłem zdjęcie gdzie tamtędy idą kable przez przelotkę do środka. U mnie nie idą tamtędy żadne kable po prostu jest dziura
tutaj jest temat i zdjęcia na końcu pierwszego postu http://www.forum.alfaholicy.org/156/...ierowcy-4.html
tak z ciekawości...co u was jest w tym miejscu zaślepka...otwór...przelotka...?