-
Prędkościomierz
Jak w temacie - jadę sobie , wszystko OK. Parkuję. Zapalam i nie działa. Stoi w miejscu. Wskazówka na zerze i ani myśli podnieść się chociaż do 20Km/h.Wie coś ktoś o czymś takim? Czy on jest elektroniczny czy mechaniczny? Tam jest linka czy szukać bezpieczników? Za to zapaliła mi się kontrolka od wtrysku (ponownie) i całe podświetlenie deski, nie świeciła mi wcześniej jedna żarówka pod licznikiem... Pomocy?
-
Podswietlenie od deski sie zapalilo czy zgaslo?
Jak zgaslo to sprawdz czy obie postojowki sie pala, jak nie to bezpiecznik...
Ktory bezpiecznik do czego znajdziesz w instrukcji - na forum masz zeskanowana w jezyku polskim.
Do licznika idzie kostka, nie ma linki przy liczniku...
-
Podświetlenie zapaliło się, właściwie to jedna żarówka po lewej stronie pod obrotomierzem... I nie wiem czy dobrze napisałem - chodzi mi o prędkościomierz, ten wskazówkowy, nie o cyfrowy licznik km.
-
Pozwolę sobie odświerzyć temat.
Proszę o info gdzie znajdują się wszystkie bezpieczniki dot w/w problemu. Ew. gdzie są rozmieszczone elementy tego układu.
Albo:
znalazłem taką stronkę:
http://www.alfa145.com/gallery.asp?URL=\Alfa145Manual
Jak dla mnie jest zajebista, na jej podstawie zrobiłem sobie z wentylatorem. Ale moja znajomość ang. jest taka sobie. PROSZĘ niech ktoś tam zerknie i napisze w którym PDF-ie znajdę info dot. prędkościomierza. Bo ściągać wszystkiego to mi się nie chce...
-
Temat do zamknięcia.
Mianowicie:
Urwały mi się jakieś przewody, takie grube (wspomaganie??) i spadły na ten czujnik elektromagnetyczny przy półosi i załamały mi wtyczkę. Wtyczka naprawiona, wszystko działa.