-
Sensor RPM
Witam.Prosze o pomoc zwiazana z senrorem Rpm ,jak on wyglada i gdzie sie znajduje .AR 1.9jtd 16v 140km .Mialem problem z moja niunia ,taki dziwny zbieg okolicznosci bo zatankowalem na innej stacji paliw i od tamtej pory nie dalo sie jechac strasznie szarpala obroty skakaly szok ,myslalem ze to paliwo ,po przyjechaniu bo domu podłaczylem komputer i okazalo sie ze sensor rpm i odrazu zapalila sie kontrolka silnika .
- - - Updated - - -
Sensor Rpm - co to jest dokładnie ? Czujnik obrotów silnika ?
-
Kod błędu?!
Wysłane z mojego SM-A500FU
-
P0335-RPM SENSOR ,Wysoki sygnał ,Zapisany ,Kontrolka ZAŁ .TAKI KOMUNIKAT . MULTIECUSCAN
-
Czujnik położenia wału i znajduję się podajże koło rozrusznika/skrzyni biegów. tak przynajmniej jest w 2.4jtd ale pewnie podobnie będzie.
-
http://allegro.pl/czujnik-walka-alfa...479381469.html czy to nie ten? jest on na samym przodzie na kołach od rozrządu . I właśnie czy to jest czujnik położenia wału korbowego czy wałka rozrządu ????
-
Benek z całym szacunkiem ale podałem ci przyczynę tego błędu pisząc wyraźnie wału a nie wałka. Druga sprawa masz błąd P0335 a na górze po prawej stronie taką opcje szukaj więc skorzystaj z niej. Temat wiele razu wałkowany.
-
Dzięki Śliczne kolego ,wole się upewnić bo już zgłupiałem ,w google jedni pisza wału ,drudzy wałka i masakra w głowie .Dzięki jeszcze raz Pozdrawiam .
-
Czujnik wału ale najpierw sprawdź jeszcze na wtyczce czy masz masz napięcie i jakie (między pinami). Bo czasem nie sam czujnik wariuje a wiązka.