-
Alarmy z tylnych ŚWIATEŁ
Witam od jakiegoś czasu mam problem z tylnymi prawymi światłami chodzi o to ze cały czas przychodzą mi alarmy na licznik wszystkie żarówki wymieniłem na nowe w całym aucie wszystkie wtyczki przejrzane spryskane kontaktem i dalej pomysły mi się skończyły. Dodatkowo włączając prawy kierunkowskaz bardzo szybko miga kontrolka na liczniku a kierunki normalnie migają. Za wszelką pomoc dziękuj i pozdrawiam
-
Sprawdź czy masz żarówki w lampach od kierunków 12v/21W.
-
Poza tym zobacz czy nie masz popalonych żarówek w 3 stopie.
-
A ja bym zajrzał do wiązki która przechodzi do klapy to w gumowej osłonie), Zazwyczaj jest tam coś poprzecierane i połamane od otwierania i daje błędy.
-
Dzięki panowie za odp jak już pisałem wszystkie żarówki wymieniłem i sprawdziłem wtyczki czy nie są zaśniedziałe, jeszcze pozostała opcja od Jakuba tam nie zaglądałem dam znać jakie są dalsze efekty po ogledzinach
-
Witam trochę mi to zajęło ale znalazłem przyczynę była nią kostka a raczej luźne wtyczki które są w kostce odciąłem kostkę kupiłem nowe samiczki zlutowałem nałożyłem koszulki na samiczki podłączyłem do lamp i po problemie. Pozdro i dzięki za pomoc