jak w temacie, ktoś się orientuje od kiedy zaprzestano wykorzystywania tej jednostki (1.9 diesel oczywiście) w Alfie 159? Cennik AR na ten rok nie obejmuje juz modelu z tym silnikiem.
Printable View
jak w temacie, ktoś się orientuje od kiedy zaprzestano wykorzystywania tej jednostki (1.9 diesel oczywiście) w Alfie 159? Cennik AR na ten rok nie obejmuje juz modelu z tym silnikiem.
Decyzja o usunięciu tego silnika z oferty wynikała z bardzo niskiej sprzedaży tej wersji w Polsce. W Italii ten silnik jest nadal dostępny w ofercie ,mimo że wszedł tam już do sprzedaży nowy diesel 2.0 170 KM.
W Polsce też już wszedł do sprzedaży 2.0 Diesel.
Pzdr
W poniedziałek wrzucę bo będę w salonie w KRK i tam już widziałem cennik.
pzdr
Ogólnie przydały by się ceny Alf z silnikiem TBi, i jakby były ceny MiTo GTA. To już by w ogóle stykało.
mam pytanie o silniki benzynowe: w salonie we Wrocławiu w ogóle nie ma w ofercie silników benzynowych 2.2. Jest tylko jedna słabsza benzyna i parę wersji diesli.
Jest to może bi turbo ? bo kiedyś coś czytałem ze miały wejść ale do 1.9 pozdr.
Nie ma takiego morza na mapie, które nazywałoby się biturbo. Lecz domyślam, że chodzi o doładowanie podwójne w układzie szeregowym. Upomnienie na podstawie 8pkt.reg.