Jak w nagłówku, po włączeniu DYNAMIC ściąga auto w prawo, wcześniej tego nie było. Kierownica od razu lekko się odkrzywia. Gdzie szukać przyczyny?? na NORMALU jest ok. opony nnowe felgi proste nie ma bicia.
Printable View
Jak w nagłówku, po włączeniu DYNAMIC ściąga auto w prawo, wcześniej tego nie było. Kierownica od razu lekko się odkrzywia. Gdzie szukać przyczyny?? na NORMALU jest ok. opony nnowe felgi proste nie ma bicia.
niby nie piszczą ale faktycznie kiedyś w lagunie I zablokował mi się zacisk i ściągało
czy to po założeniu nowych opon ? miałem to samo , założyli mi nowe opony Bridgestone bieżnik kierunkowy symetryczny tzw. choinka i tak samo ściągało na prawo. Było sprawdzone w aucie wszystko . Okazało się że po założeniu innych opon bieżnik asymetryczny problem zniknął .
skoro na normalu jest ok a na trybie dynamik nie ...to szukałbym różnic w utwardzeniu wspomagania w tych dwóch trybach.Bo klocki , opony itd. pozostają te same :).Nie znam budowy maglownicy z wspomaganiem elektrycznym .. ale ,, po mojemu " tam tkwi problem.
Po włączeniu trybu "D" klocki zbliżają się do tarcz w celu zapewnienia szybszej reakcji układu hamulcowego....przynajmniej tak jest w instrukcji obsługi.
Jeśli rzeczywiście tak jest to chyba masz odpowiedź ;)
W sumie łatwo to sprawdzić - w trybie normal delikatnie naciśnij hamulec i zobacz czy samochód ściąga tak samo jak w trybie dynamic
Bakol nie miałem pojęcia o zmianach ustawienia klocków, faktycznie to chyba będzie wlasciwy trop....
a czy grzeje Ci się prawa tarcza ..? Można również w ustawieniach DNA spróbować wyłączać poszczególne tryby / np. na dynamik odhaczyć utwardzenie wspomagania , siły hamowania .. nie wiem co tam jeszcze można regulować / i porównać z trybem normal
Nie sprawdzałem tarcz jeszcze w sumie to sie nie bawiłem ustawieniami różnych trybow. Pokombinuje