Takie zapytanie mam... Czy żadne "skutki uboczne" nie będą towarzyszyć po zmianie oleju w skrzyni Aisina ?
Chodzi o spadki ciśnienia i itp.
Bo nie wiadomo co tam siedzi aktualnie i kiedy ten olej był zmieniany...
Printable View
Takie zapytanie mam... Czy żadne "skutki uboczne" nie będą towarzyszyć po zmianie oleju w skrzyni Aisina ?
Chodzi o spadki ciśnienia i itp.
Bo nie wiadomo co tam siedzi aktualnie i kiedy ten olej był zmieniany...
Nic się nie stanie, jak zrobisz zgodnie z procedurą. Kiedyś opisywałem jak ona wygląda.
Przyglądnij się co zejdzie. Jak będzie czarne i nie daj Boże śmierdzący, zacznij się martwić. Jak będzie czysty to miód na twe serce ;)
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Ta skrzynia i tak już lekko szarpie. Jak troszkę się jej da w palnik potrafi wypluc check na deskę, aczkolwiek nie zawsze blokuje na 3 biegu.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Koszty widzę :)
Minimum sterownik hydrauliczny, pewnie regeneracja konwertera i oby nic więcej mechaniczne w skrzyni się nie posypało. Powinieneś zmieścić się w 3-4 tys. Raczej nie licz na mniej :/
Objawy typowe dla tej skrzyni....
zaszkodzić na pewno nie zaszkodzi :edziahaha:
tylko tak jak Ci mówiłem wymień sam, bo każdy jeden warsztat od ASB kasuje za to kilkaset złotych, gdzie sam olej wychodzi ok. 170 chyba
jesli chodzi o naprawę, to już jednak warsztat. Własnoręczne dłubanie z tego co widziałem zwykle kończy się kosztami x 2
Ciacho Tomek, nie chce dłubać w skrzyni, chce tylko i wyłącznie wymienić w niej olej nic więcej.
Coś juz wiem, będę ogarniał.
Pozdrawiam
Wymiana oleju nic nie da, szkoda pieniędzy i czasu... :/
Cały urban legend związany z psuciem skrzyni przy zalaniu świeżego oleju, wiąże się z tym, że jak ktoś przegapił kilka zmian oleju, nowy olej wypłucze olejową mieszaninę materiałów ciernych, opiłków etc, i sprzęgła będą się ślizgać. Generalnie jak zaczyna szarpać to już jest za późno i nowy olej nie pomoże. W przypadku automatów na prawdę trzeba przestrzegać okresowych zmian oleju.
Panowie, temat nie jest od wywodów że skrzynia nie działa i itp. W ogóle nie chodzi o moje auto.
Po prostu ma być zmieniony olej i tyle.
Gość jeździ mało, więc pojezdzi ta skrzynia.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka