-
1 załącznik(i)
Nierówna praca
Witam w tamtą sobotę zauważyłem nierówną prace ale to na niskich obrotach i lekko rzuca silnikiem, jakby troszkę mniej mocy. Podłączyłem kompa i wszedłem wtryski i zauważyłem różnice na wtryskach. Czy to na pewno skazuje mnie na remont wtryskiwaczy ???
-
Albo pierwszy leje albo trzeci jest przytkany. Obstawiał bym ten trzeci. Korekty oczywiście sprawdzone prawidłowo?
-
A klapki nie połknęło przypadkiem z dolotu?
-
Ja proponuję profilaktycznie sprawdzić wtyczki na wtryskach, dwa mają jakiś problem, może czekać Cię regeneracja, o nowym filtrze paliwa po tym nie zapomnij.
-
Nie dwa tylko jeden, a drugi próbuje wyrównać prace silnika. Korekty nie są tragiczne wiec możliwe, że sama końcówka na trzecim jest przytkana.
-
Filtr nowy, pomiar na rozgrzanym silniku. Problem mam jeszcze z odpalaniem a jak odpali to zakopci na czarno dość sporo.
-
Najlepiej sprawdzić oba czyli 1 i 3, któryś z nich ma problem, reszta bedzie ok.
-
Czyszczenie chemiczne, czyszczenie mechaniczne (maszyna do czyszczenia wtrysków) albo od razu dać wtryski do sprawdzenia na stół ale do zaufanego zakładu a nie tam, gdzie od razu 4 będą z góry do regeneracji. Może być 1 wtrysk przytkany albo mocno leje.