-
2 załącznik(i)
Wahacz poprzeczny tył
Witam,
Ostatnio miałem przykrą sytuację (na własne życzenie) i przywaliłem tylnym kołem w krawężnik, w wyniku czego pogięło mi wahacze poprzeczne. Przejdzmy do sedna, mam problem ze zdjęciem jednego z śruby zamocowanej w wózku. Poradzicie mi, jak to w domowych warunkach zdjąć? Lane odrdzewiaczami i nic, nie wiem co mam dalej robić. :/
Mam tą śrubę wykręcić całkiem z wózka, na której jest ten wahacza zamocowany? (zdj ze strzałeczką)
Za wszelkie porady i pomoc szczerze dziękuję.
-
Tej śruby nie ruszaj, chyba że to jest ta mimośrodowa to trzeba ją rozruszać do ustawienia geometrii. Jeśli nie możesz zdjąć wahacza to opuść sanie (śruby powinny się odkręcić bez problemu, 4 szt.)
Nawet jak ją zniszczysz to jest do kupienia w serwisie (mimośrodowa).
-
Śrubę rozruszałem. Czy konieczne będzie zdejmowanie wózka, nie bardzo mi się widzi rozbieranie drugiej strony.
Co do długości tych wahaczy, są różne prawda?
-
Są różne , zdejmować wózka nie musisz wystarczy że popuścisz go. Przerabiałem to w swojej 156tce. Trochę kręcenia jest ale warto to samemu zrobić bo u mnie za to sobie według mnie dużo krzyczeli.
-
Teraz sprawa wygląda tak, że wahacz zszedł z tuleji gumowo-metalowej, a ta została na tej śrubie w wózku ( tej do ustawiania zbieżności), i teraz nie wiem co mam robić. :(
-
Na chama i zbić, polej czymś i ogień :) innego wyjścia nie masz...
-
Po kilkugodzinnej walce z tą tulejką, laniem odrdzewiaczy, podgrzewaniem palnikiem nie dała się zdjąć- trudno, postanowiłem uciąć tą śrubę. Teraz takie pytanie, długości tych wahaczy poprzecznych są takie same?
-
są różne
Wysłane z mojego SM-A500FU
-
Ostatnie pytanie odnośnie tych wahaczy: dłuższy montuje się bliżej bagażnika, a ten krótszy dalej, tak? :p
-
Z tego co pamiętam to dłuższy bliżej bagażnika ;)