-
Kompletne zawieszenie
Witam,
jestem nowy na tym forum i szukam pomocy. Ogólnie to nie dawno zdałem prawo jazdy, także teraz biorę się za swoją Belle[145 2.0 TS]. Sprawa wygląda tak, w dobrym stanie to ona nie jest ale chce żeby wróciła do żywych. Byłem z nią u mechanika na podnośniku i sprawa wygląda tak. Żeby można było w miarę się nią jakoś poruszać trzeba wymienić całe zawieszenie i przednią belkę. Do tego masakryczna korozja podłogi ale to później. Szukam i szukam po necie i nie mogę znaleźć całego kompletnego zawieszenia do 145. Właśnie chciałbym od razu za jednym zamachem kupić cały zestaw żeby nie bawić się w pojedyncze części. Orientuje się ktoś gdzie mogę dostać taki zestaw?
Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc :)
-
kup drugą 145 z dobra podłogą i wszystko poprzekładaj, ratowanie tego durszlaka nie ma sensu
-
Czyli musisz znaleźć złotego grala wśród Alf 145/155 ;)
Choć pewnie jakieś rodzynki się znajdą ale za koszta zakupu auta, przekładki i innych pierdół kupisz nowszy model :D ale nie będzie tego smaczku 145 ;)
-
sanek nowych nie kupisz... ale jak druszlak to nie warto chociaz 2.0 ts to już niewiele jeździ (i pisze to człowiek który chce ratować 145 z boxerem)
swoją drogą eper fiata twoim sprzymierzeńcem... jeżeli już chcesz ratować.
sanki o ile sie nie myle to wszystkie TS mają te same (inne sanki są w boxerze). reszte kupisz nowe w sklepie.
trzymama kciuki za reanimacje
-
sanki pasują z 10 modeli fiata ,
-
pewnie masz na myśli Tipo/tempra/brava/bravo/marea/marea weekend/multipla oraz lancia delta :-)
płyta podłogowa wspólna ale czy na pewno sanki są w pełni współwymienne? bo z tylna belką bywają kosmetyczne różnice...
-
o tylna belke to pasuje , tylko musi być korektor siły hamowania na stabilizatorze ( wiele fietów miałem albo bez albo osobno ) , sanki maja identyko , nawet ogladałem ostatnio sanki ze 15 i hmm nie wygladały zbytnio inaczej...
-
Wszystko da się kupić, i to za grosze.
Jedyna rzecz która jest problematyczna to jeden pałąk wybierak w 2,0 a tak wsio do kupienia :P