-
Przepływomierz Warszawa
Hej,
pytanie do kolegów z Warszawy/okolic, posiadaczy Gtv 3.0. Chyba spaliłem sobie przepływomierz. Nie mam pewności bo nie wywala błędu, ale przepustnica była sprawdzona, a auto średnio chodzi (obroty falują, spalanie mimo spokojnej jazdy mam na poziomie 20l/100km...). Czy mogę do kogoś podjechać ze sprawną przepływką na podmiankę? Nie chcę kupować w ciemno bo to droga rzecz.
-
Miałem podobne objawy w swojej byłej 166 2.5V. Powodem okazał się rozklejający się rezonator powietrza. Jeżeli występuje on również w GTV 3.0 to koniecznie sprawdz go.
-
Nie mam rezonatora. Mam prosty dolot z kwasówki. Auto chodziło na nim dobrze, do czasu jak poraziłem je prądem... Ogarnąłem już wszystko, wymieniłem m.in. przepustnicę i chyba tylko przepływka może dawać takie objawy z rzeczy, których nie ruszałem, stąd moja hipoteza i prośba o pomoc z podmianką.
-
Kurczę, gdybym miał 3.0 to bym już był u Ciebie, ale że mam 2.0v6 to może ktoś inny pomoże...
-
Wkladka moze byc taka sama, sprawdzcie srednice rury przeplywomierza oraz jak macie kluczyc wyjmijcie wkladki sprawdzcie numery jak takie same to mozna podmieniac. W ja do siebie do ts-a wkladalem wkladke z jtd bo mialy trn sam numer
-
Wkładka w 2.0 V6....ciekawe ;-)
-
u mnie w ts takie objawy dawała walnięta sonda lambda, mieszanka była zbyt uboga na wolnych obrotach. Jeśli masz wątpliwości wystarczy odpiąć przepływkę i zobaczyć.