Dzisiaj zauważyłem że nie działa mi regulacja defykowanymi przyciskami ale działa regulacja kiedy żywam przycisków od poruszania się w menu ( tych obok). Czy ktoś tak miał?
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Dzisiaj zauważyłem że nie działa mi regulacja defykowanymi przyciskami ale działa regulacja kiedy żywam przycisków od poruszania się w menu ( tych obok). Czy ktoś tak miał?
Wytłumacz raz jeszcze i napisz po polsku.
Dla jasności. Po lewej stronie jest panel do sterowania wysokością świateł oraz obsługa wyświetlacza ( ustawianie czasu itp).w moim przypadku naciskając klawiszy regulacji świateł nie daje żadnych skutków. Natomiast użycie klawiszy do menu wyświetlacza reguluje wysokość swiatła
Nadal ciężko zrozumieć przekaz.
Mimo wszystko, korzystając z umiejętności afrykańskich szamanów - wróżę, że mówisz o panelu na drzwiach, który służy do regulacji lusterek, nie do regulacji świateł.
Jeśli jednak te umiejętności się nie sprawdziły to zrób zdjęcia obu paneli - tego, który ma działać, a nie działa oraz tego, który nie ma działać, a działa.
Inaczej ciężko będzie wysnuć wnioski z tego, co piszesz.
Rozumiem, że chodzi o panel na desce rozdzielczej, po lewej stronie kierownicy? :) Wymontuj ten panel i zobacz czy przewody się nie przetarły.
Koledze chodzi zapewne o przyciski którymi reguluje się wysokość świateł. Bo światła nie reagują, a menu po którym się porusza tak. Na początku napisz czy na komputerze zmienia ci się liczba z wysokości świateł, jeżeli tak to winne będą silniczki w lampach bądź wiązka. Ewentualnie mogą być nie podłączone.
Właśnie chodzi o to że gdy używam przycisków od menu to zmienia się liczba na wyświetlaczu i światła reagują, a gdy używam przycisków od świateł to nie ma żadnej reakcji
Co rozumiesz przez "przyciski od świateł"? Zrób zdjęcie.
Jeśli nie będziesz stosował się do naszych rad, to ta pomoc na nic się zda.
Nie wiem o jakie przyciski do świateł ci chodzi. Od regulacji wysokości jest tylko jeden
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2016/12/76.jpg
niczym innym z kabiny nie ustawisz prócz strzałki góra-dól po prawej.
Zdjęcie nie jest mojego autorstwa pierwsze lepsze wkleiłem i nie robię reklamy
Koledze zapewne chodzi o to, że jak używa przycisków, które regulują wysokość świateł to nic się nie dzieje, nawet cyfra się nie zmienia na wyświetlaczu. A jak użyje plusa i minusa od sterowania menu komputera, to się zmienia wysokość świateł.