-
Dźwięki komputera
Mam LPG i w moim egzemplarzu jest taka przypadłość, że gdy poziom beznzyny spadnie w okolice rezerwy, komputer piszczy co kilkanaście minut podczas jazdy, że chce pić.
Czy jest sposób by wyeliminować dźwięki jakie komputer wydaje przy wyświetlaniu komunikatów?
-
W opcjach komputera pokładowego można wyłączyć buzzer z tym że nie wiem czy na ostrzeżenie o braku paliwa to też działa.
-
Nie, to nie działa na dźwięki ostrzeżeń pojawiających się na wyświetlaczu przy zegarach.
-
Może to głupie ale zamiast próbować wyłączyć powiadomienie to nie lepiej dolać kilka litrów paliwa?
-
Dzięki za dobrą radę foxpl1, to rozwiązanie już jendak przyszło mi do głowy. Nie szukam tutaj odpowiedzi na pytanie "co zrobić by przestała się palić rezerwa?", tylko jak wyciszyć dźwięki komputera ;)
-
Przecież lepiej jeździć na rezerwie:) ale zaraz płacz będzie że pompa paliwa siadła~~
-
Widzę Panowien, że macie doskonałe rozeznanie w całej sytuacji, gratuluję przenikliwości!
Jeżdżę dużo i dość regularnie zdarza mi się, że rezerwa zapali się rano i mimo, że auto pracuje cały dzień na LPG. Wtedy co rusz piszczy o paliwo, a nie zawsze pasuje mi od razu podjechać na stację. Ponadto drażni mnie pisk ostrzeżenia o możliwym oblodzeniu jezdni - nie potrzebuję go i chciałbym je wyciszyć.
Reasumując, nie potrzebuję Waszego pouczania a odpowiedzi na moje pytanie - jak wyciszyć dźwięki komputera. Po co tak meandrujecie od tematu?
-
Jeśli nie chcesz ostrzeżeń to wymontuj głośnik je emitujący. Rozwiązanie jednorazowe i trwałe.
-
A wiesz gdzie on się znajduje? :)