-
Drążek zmiany biegów
Witam.
Piszę w tym dziale ponieważ niestety innego bardziej trafnego znaleźć nie mogę.
Planuję zakupić końcówkę drążka zmiany biegów. Niestety moja nie spełnia swojej funkcji :( zakupiłem jakąś ze sklepu za 24 zł ale okazała się zła (jest za krótka więc meszka nie można założyć oraz się rozkręca i rusza)
Planuję zakupić na allegro, niestety linku wkleić nie mogę więc proszę wpisać na allegro frazę "alfa romeo podświetlana gałka" i ta za 89 zł.
Jest ona podświetlana więc trzeba jakąś ją podłączyć . Mam oczywiście nadzieję, że ta będzie spasowana idealnie lecz problem pojawia się z podłączeniem. Ktoś ma jakiś pomysł w jaki sposób i gdzie ją podłączyć ? Planowałem podłączyć ją pod zapalniczkę więc zapalała by się w momencie włączenia zapłonu (tak mniemam) lecz nie wiem czy będzie to dobry pomysł. Ktoś wie w jaki sposób i jak to inaczej podłączyć ?
Pozdrawiam.
-
a nie lepiej kupic za grosze oryginalna? skorkowa ? kupisz tylko reperaturke skory i bedzie super, ja zaluje ze jak bylem u szwagry100 to nie wzielem galki wlasnie i klamek tych plastikowych ramek bo moje ktos obkleil jakimis chromami
-
Ja kupilem lakier do skory za ok 10 zl pomalowalem i wyszlo ok ,a i jeszcze zostalo na pomalowanie kierownicy ...
-
5 załącznik(i)
właśnie to przeżyłem tz wymianę gałeczki odrazu ci powiem ze kupiłem uniwersalną w nor auto za 20 zł :-P tylko ze ja ie miałem wcale bo mi wytargali :-) złodzieje montaż był na dołączonych tulejach które miały rożne średnice wewnętrzne to wsuwało się do gałki i w całości nasadzało się na lewarek do oporu i skręcało się trzema imbusami na to ładna nakładka nakręcana ale miałem problem bo lewarek był bardzo wysoko na 3 i 5 biegu trzymając rękę na lewarku prostując palec wskazujący grzebałem w w radiu bez wysiłku a trafić w bieg było bardzo trudno :-( ale mieszek leżał bardzo dobrze na plastikowej prowadnicy no ale dla wygody postanowiłem to skrócić zdemontowałem wszystko i obciąłem lewarek około centymetra od tego oryginalnego zgrubienia czyli o jakieś 6 cm i i moje odczucia z jazdy poprawiły się o 600% :-P
Załącznik 217281 Załącznik 217282 Załącznik 217283 Załącznik 217284 Załącznik 217285
gałka jest skręcona na 3 imbusy na dole i w sirodku jest dopasowana tuleja do otworu w gałce i do średnicy lewarka nic nawet przy niedokręconej gałce nie latało tylko się obrasało woku własnej osi po dokręceniu jest sztywna i nic sie nie obraca wiadomo jak sie uprze to wszystko urwie ale to trzyma bardzo mocno i jest mega stabilnie ...
na fotkach pokazane jest ze ta plastikowa prowadnica z lewarka też została przycięta i dopasowana do nowej gałki razem z uchwytem na mieszek chyba w 3 kawałkach nasadzone i wygląda ok wiadomo nie orginał ale jest ok nie żuca sie w oczy
a twoj patent na podświetlanie lepiej podłączyć pod żarówkę z zapalniczki bo bedzie sę świecić tylko po włączeniu świateł :-P