Skrzypienie na 1 i 2 biegu po dodaniu gazu i świszczenie
Powoli chyba robię się męczący z setką pytań, ale mam nadzieję, że te będą już ostatnie.
Zauważyłem, że na 1 i 2 biegu podczas przyspieszania (niewielkie prędkości i jazda na wprost) auto skrzypi/piszczy podczas dodawania gazu gdy się rozpędza. Skrzypiący dźwięk podobny do ocieranej gumy (coś jak dźwięki wydobywające się ze zużytego zawieszenia przy wjechaniu w dziurę - chodzi o części gumowe) . Przy wyższych biegach gdy dodaję prędkości niczego takiego nie zauważyłem. Może to być M32 czy raczej jakiś wahacz, tuleja itd z zawieszenia?
Druga sprawa to świt. Irytujące delikatne świszczenie nie wiadomo z czego (wyłączone radio i nawiew) przypominające ciche mielenie płyty w cd-romie. Przy głośniejszym puszczeniu wyraźnie słychać. Na postoju nie słychać, praca turbiny nie wpływa na ten dźwięk. Nie mam pomysłu nawet od czego zacząć diagnozować - pasek? odma? przedmuch? skrzynia?
Myślałem, że może to świst powietrza na podszybiu albo uszczelce - ale zalepiłem taśmą izolacyjną jedno i drugi i dźwięk dalej taki sam. Z góry dziękuję za pomoc w diagnozie.
https://www.youtube.com/watch?v=0xYH...ature=youtu.be