-
rozrusznik 2.0 TS
padł mi rozrusznik, tylko cyka bendix, auto długo stało więc pewnie ze starości :) nie będę regenerował bo używek jest mnówstwo w cenach bardzo przystępnych, pytanie tylko jaki kupić bo z tego co widzę oryginał jest Marelli, ale wolałbym chyba coś nowszego, np. boscha od 147. Ktoś się orientuje czy ze 156/147 TS przypasi?
-
Nie każdy z innego TS-a będzie pasować, liczba zębów może się nie zgadzać. Oidp były wersje z 8 lub 9 zębami.
Co do kupna używki; trochę roboty przy wymianie jest, a różnica między uzywką a zregenerowanym jest mniejsza niz koszt robocizny. Ja kupiłem i zamontowałem nowy.
-
dla potomnych - pasuje od fiata stilo 2.4 (jest taki sam), ceny używek to niewiarygodne 20zł :)
przy wymianie trochę jest gimnastyki żeby go wytargać od góry, ale do zrobienia
-
Używka to loteria, weź to pod uwagę to co napisałem - jest różna ilość zębów. Ktoś przeczyta Twojego posta i kupi w ciemno od Stilo.
-
używka miała gwarancję rozruchową i działa, choć niepotrzebnie wymieniłem - winny okazał się przewód masowy (nieprawidłowo zamocowany - rzeźba mechanika przy wymianie sprzęgła nie wiedział gdzie przykręcić więc przykręcił byle gdzie na śrubę z marketu).
Najłatwiej dobrać rozrusznik z katalogu Marelli.