Witam, mam pytanie czy korzystał ktoś z tych świec w boxerze??jak tak to podzielcie się swoją opinią! Teraz mam V-line kable sentech, ale chyba coś mu nie pasują, poprzednie były lepsze normalne Ngk bp6es...pozdro
Printable View
Witam, mam pytanie czy korzystał ktoś z tych świec w boxerze??jak tak to podzielcie się swoją opinią! Teraz mam V-line kable sentech, ale chyba coś mu nie pasują, poprzednie były lepsze normalne Ngk bp6es...pozdro
A jakie masz te przewody osłona ktora wchodzi na swiece metalowa, czy gumka zakrywa świece ja miałem z metalowymi nasadkami i nie zdawaly egzaminu strasznie przebijało przy samych swiecach tak ze nie bylo widac nawet jak sprawdzalem. A co do swiec jesli sa dobrane z katalogu dobrze do Alfy powinno byc okey choc z tego co wiem to te ng zwykle dobrze sie sprawują.
własnie mam sentech metalowe końcówki...może to przez to, z tego co wiem to orginalne miały gumową izolacje...hmm ciekawe
jeżeli przy wolnych obrotach czujesz szarpanie nie koniecznie mocne a przy przyspieszaniu okey to mozesz miec przebicie. ja mam przewody firmy Jan Mor. moje maja takie koncowki ja te na:
PRZEWODY ZAPŁONOWE ALFA ROMEO 33 1.4 BOXER 94 (631650376) - motoAllegro
musisz miec takie gumowe konce:) przewody kosztowały mnie 65 zł.
allo, no dokładnie takie objawy, tylko że jeszcze dużo częściej niż zwykle szczela na gazie w kolektor...no ale jak nie ma dobrej iskry to nie ma co się dziwić.dzięki za info kolego!!:) pozdrawiam
nie ma za co :) na gazie autko bardziej wybredne :) pozdrawiam
witam ja kiedyś miałem założone przewody Jan mor'a i po 4 tys km szlak je trafił przebijały były również strzały, potem zainwestowałem w przewody Boscha z gumowymi koszulkami i świece NGK i jak ręką odjął śmigało sie super.
Pozdrawiam!
Witajcie
Też używałem do 33 1,4 kabli Jan Mor, po 2 tysiącach szlag je trafił
Przebicia, jakieś wypalenia wewnątrz, makabra.
W 75 trochę dłużej wytrzymały jakieś 15 tysięcy km.
Ogólnie nie są za dobrej jakości.
Polecam coś innego, chyba, że w ostateczności.
kurcze szkoda ze wczesniej nie wiedziałem ;( dobrze by bylo żeby wytrzymały chociaż te 15 tys
ja własnie je założylem:)zobaczymy co z tego będzie:) hehe