Witam! Którędy przeprowadzić kable od czujników przednich (nieoryginalnych). Przeczytałem, że gdzieś na wysokości ogranicznika drzwi ale nic takiego nie znalazłem.
Proszę o pomoc!
Printable View
Witam! Którędy przeprowadzić kable od czujników przednich (nieoryginalnych). Przeczytałem, że gdzieś na wysokości ogranicznika drzwi ale nic takiego nie znalazłem.
Proszę o pomoc!
Masz na myśli parkowania? Ja prowadziłem przez przepust gumowy w podszybiu od strony pasażera - wywierciłem 2 otwory wiertłem ok 6-7mm (nie pamietam, w każdym razie tak żeby kabel fajnie w miare ciasno przeszedł), jeden otwór był dla PDC, drugi dla wiązki od xenonów i sterowanie spryskiwaczem reflektorów. Sam kabel obsmarowałem (powiedzmy ostatnie 10cm) silikonem zanim go całkiem przeciągnąłem, tak że silikon wszedł mi do tych otworów, a potem wszystko z góry dodatkowo jeszcze silikonem zabezpieczyłem. Tylko trzeba uważać żeby nie przewiercić przy okazji oryginalnych kabli, bo wtedy będzie jazda (jest wystarczająco miejsca, ja wierciłem z dala od kabli). Sam przepust sobie odkręciłem, potem na wszelki wypadek montowałem na silikonie. Silikon pewnie lepiej jak jest ten bardziej neutralny (bez kwasu octowego czy jakos tak?)
Załącznik 218140.
Dzięki za odpowiedź. Poradziłem sobie bez wiercenia :)
Jak to zrobiłeś?
Nie mogę jeszcze wstawiać zdjęć na forum.
Napisze tylko, ze plastik spod szyby był odkręcony i kable wyszło pod kierownicą, dokładnie nie wiem w którym miejscu bo podczas pisania tego postu mój kolega sobie z tym poradził i mnie przy tym nie było. Jak będę mógł to wstawię wszystkie zdjęcia
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk