Panowie, Mróz -16 zbiera żniwa. Od rana kontrolka hamulca sie swieci i wyrzuca komunikat o niskim poziomie płynu. Wszystko ok sprawdzone.
Printable View
Panowie, Mróz -16 zbiera żniwa. Od rana kontrolka hamulca sie swieci i wyrzuca komunikat o niskim poziomie płynu. Wszystko ok sprawdzone.
Sprawdzałes czy ręczny nie przymarzł? Lub micro switch od drążka ręcznego się skleja.
Sent from my E6633 using Tapatalk
Jak masz możliwość wstaw do garażu (np znajomego) na 2-3 h.
U siebie wczoraj miałem podobny przypadek. Zrzucając ręczny zostawiłem go na pierwszym ząbku i przymarzł. Efekt to najpierw kontrolka hamulców, a później już w czasie jazdy brak abs, vdc, hill holder itd. A że drogi oblodzone to z górki zjechałem w miarę normalnie (przy niskiej prędkości) i dopiero na rondku osiedlowym okazało się że prawe tylne koło miałem zablokowane jak nie mogłem ruszyć z miejsca. Jakieś 30 min zabawy (po tym jak dobrzy ludzie spieszący się do pracy z tego rondka mnie już usunęli) zajęło mi aby odpuściło i można było auto wstawić na rozmrażanie.
Panowie, mam komunikat ze jest mały poziom płynu. Ręcznego nie ściągałem a i potrafię sobie go opuścić lub ewentualnie w minutę odblokować zaciski nawet gdyby linka przymarzła. Zawadza sie o Belkę śrubokręt i odciąga dźwignie zacisku dla każdego koła.
U mnie to ewidentnie usterka elektroniczna. Płynu mam full