Hey
Ostatnio zauważyłem że za schowkiem ma jakieś wtyczki niewykorzystane i gniazdo od przekaźnika. Ktoś wie od czego to?
żółta wtyczka ,biała i gniazdo przekaznika
Załącznik 220078Załącznik 220078
Printable View
Hey
Ostatnio zauważyłem że za schowkiem ma jakieś wtyczki niewykorzystane i gniazdo od przekaźnika. Ktoś wie od czego to?
żółta wtyczka ,biała i gniazdo przekaznika
Załącznik 220078Załącznik 220078
Prawdopodobnie od spryskiwaczy reflektorów.
Spryskiwacze reflektorów na 100%, bo sam je tam "dezaktywowałem". I coś tam jeszcze jest, w każdym razie, w alfie są poukrywane miejsca na kabele, bezpieczniki itd, do rzeczy, których możesz nie mieć i nie ma co się nimi przejmować. Po prostu wypuszczali wersje samochodu przystosowaną do każdego bajeru i potem w ramach tego, co klient sobie zażyczył po prostu podłączali.
A pytam bo może wystarczy coś dokupić i by jakaś nowa funkcjonalność doszła. Ogólnie to jak zamykam samochod z pilota to nie mrygaja kierunki. Tak było odkąd ja kupiłem. Ciekawy jestem czy to normalne czy coś nie działa. A może wystarczy tylko dokupić jakieś gowienko i będzie dzialalo
To możesz bardzo łatwo sam zrobić, na forum jest temat jak podłączyć uniwersalna kontrolkę żeby mieć zamykanie/otwieranie z pilota plus migające kierunki, wystarczy się podpiąć pod kable w centralne i kabel za panelem od klimy, tam gdzie włącza się awaryjne
Oczywiście to jest niestandardowe wyjście, bo być może jest jakiś sposób żeby to aktywować w centralce a może się tam kabel poluzował, hnm warto pogrzebać :D
Przy okazji chciałbym skierować pytanie do osób które posiadają oryginalnie spryski reflektorów żeby sprawdzili jaki przekaźnik tam siedzi, bardzo by mi to pomogło w adaptacji mojego systemu
Wysłane z mojego CAT S60
Dziwne, moja alfa miga na zamykanie. A przekaźnik to... Co masz na myśli ? Kostkę w która wpinasz bezpiecznik - którą on pokazał na zdjęciu ?
Chodzi mi o to jaki przekaźnik powinien być włożony na czarne gniazdo na zdjęciu, obok żółtego, o ile to jest na przekaźnik
Wysłane z mojego CAT S60
Proszę, poszukaj w manualu. Jest tam na 100% napisane. Ja gdzieś to położyłem i się zgubiło, więc ani tego nie znajdę teraz :D
Załącznik 220085
Właśnie sprawdziłem, w manualu jest tylko informacja jaki bezpiecznik tam powinien być, w tym przypadku 20A dla spryskiwaczy reflektorów, oraz informacją że są 2 przekaźniki, jeden od świateł przeciwmgielnych a drugi to wyłącznik czasowy spryskiwaczy reflektorów. Czyli w zasadzie na podstawie tej informacji już jestem w stanie sobie coś dobrać znając układ styków :)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/01/262.jpg
Dzięki za pomoc
Wysłane z mojego CAT S60