witam wszystkich szukam opini na temat gazu w 166 3.0 chodzi mi konkretnie jak sie zachowuje gaz w tym autku pozdrawiam:confused:
Printable View
witam wszystkich szukam opini na temat gazu w 166 3.0 chodzi mi konkretnie jak sie zachowuje gaz w tym autku pozdrawiam:confused:
Donat18 cała sztuka to "gazownik" który ma pojecie o mechanice i ukaldach wtryskowych a nie tylko umie mechanicznie wlozyc wszytko pod maske ... ale nie o tym miało być.
STAG300plus + MagicJet [lub drożej ale lepiej Matrix HD544] + Scorpion ST lub GT + miedź od zbiornika do przodu auta 8mm, wielozawór butli też a miedź 8mm,i dobry filtr fazy lotnej albo coś od Czaji albo minimum Matrix'owy filtr.
Ja mam u siebie instalacje Stella, zakładana przez elpigaz. Najechane jest na niej jakies 50tys km. i wszytsko jest wporzadku.
Spalanie w mieście 19-20l, na trasie 11.
Alfa 166 3.0 V6 24V w automacie.
Ja mam u siebie instalacje Prinsa na wtryskach Keihin - owszem była troche droższa od polskich, ale nie żałuje ani złotówki :)
Od momentu założenia (niecały rok temu) - tylko jedna regulacja, po instalacji. Zero jakichkolwiek problemów w CAŁYM zakresie obrotów. Rewelka! Silnik 2.5V6 automat.
pozdr,
~tomaz
Na Prinsie będziesz jeździł 100 lat bez problemów jak się uda. Równie dobrze sprawuje się BRC, choć jest tańsze i można dokładniej ustawić.
Cała siła PRINSA i kiedyś BRC leżała we wtryskach KEIHINa, w tej chwili PRINS nadal ma KEIHINy a BRC już nie i zaczeły sie problemy z BRC, maja tendencje do "sklejania" się więc BRC odradzam.
Prins jak dla mnie obiektywnie patrząc to nic specjalnego, bez KEIHINów nie działał by jak działa, w algorytmie jego pracy jest coś co bardzo mnie irytuje, mimo tego że to instalacja wtrysku LPG to i tak emuluje prace sondy dzięki temu na tej instalacji wyeliminowano rozjeżdżanie mapy wtrysku pb ale ciągnie to za sobą pare innych nie pożądanych zjawisk ...
Byłem dzisiaj u gazownika i zaproponował mi instalacje firmy kme za 2500 zł podobno montował taką w gtv i sie sprawdziła co wy na to
Kolego w dziale lpg temat do 3l był poruszany kilkakrotnie.Temat zamykam.
---------- Post dodany o godzinie 18:54 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:52 ----------
ps.KME odradzam.
Posłuchaj rad Grześka .
On wie co pisze .