-
Alfa 147- części
Witam Forumowicze,
Dopiero co kupiłem swoją 1-szą Alfę 147 , 1.6 120km rok 2005 po lifcie
Niestety brakuje w niej kilka części. Stąd moje pytanie gdzie mogę kupić takie drobnostki jak:
1. Zaślepka do zamknięcia reflektora (od kierowcy)
2. Zaślepka tylnego zderzaka ( tam gdzie jest miejsce na 2 wydech)
3. Gałka skrzyni biegów ( jest niby sportowa ale kompletnie nie pasuje, nie zapina się kołnierz )
4. Przednia żarówka ( nie wiem jaki to model h2? )
Pozdrawiam i z góry dzięki za informacje
Kuba
-
Wszystko na allegro można kupić (gałka, zaślepka, żarówki). :) Ewentualnie na auto-złomie.
http://dailydriver.pl/porady/oswietl...o-147-zarowki/
Jednak z takimi rzeczami to powinieneś sobie poradzić niż pisać na forum. Pozdro i bez spin.
-
Dzięki za informacje .
Wiesz początki poruszania sie po forum są zawsze trudne ;) ale postaram sie szybko ogarnac :)
-
Skąd jesteś? Najlepiej jakbyś znalazł w swojej okolicy 147 fl na części i kupił z niej te rzeczy. A jak nie to na allegro bez problemu kupisz. Jeśli chodzi o zaślepke wydechu to ciężko ją dostać, ja polecam zrobienie podwójnego wydechu :D
Co do żarówki, która? Mijania, pozycja, długa?
-
Jestem z Pruszkowa. No właśnie ciężko znaleźć ta zaślepkę, też pomyślałem o podwojnym wydechu :P tylko chyba przyglośno mogło być? :) co do gałki to jest a tej pokrywy na reflektor narazie jeszcze nie znalazłem dzwoniłem po kilku auto-szrotach ale nie mają. A wiesz może czy ta pokrywa od innych samochodow pasuje? Żarówki już kupiłem H7 55W super white blue.
-
-
1 załącznik(i)
1.6 105km, podczas jazdy różnica w głośności praktycznie niezauważalna. Choć znajomi mówią, że jest bardziej basowo ale to na plus :)
Załącznik 220673
-
Gdzieś tam u mnie leży ta zaślepka w garażu.pn.poszukam
-
Też bym ci oddał ale tydzień przed montażem duplexu zgubiłem xD
-
Jaka żarówka? Jest przyklejony temat i instrukcjami obslugi. W google wpisz instrukcja obsługi alfa 147. Tam masz sporo odpowiedzi i rysunków. Sprawdź co oznacza EPER Fiat. Poświęć kilka wieczorow ma czytanie działu "147".