-
woda na wycieraczce:(
witam was , dziś pojechałem rano do szkoły moją Bela postawiłem w dogodnym miejscu aby nikt nie porysował i poszedłem na zajęcia, wracam otwieram auto a tu kałuża pod pedałami:( wydaje mi sie że nie padało w czasie zajęć, a tu tyle wody, wąchałem ją i niejest to płyn chłodniczy, przyjechałem do domu poprsiłem brata aby wsiadł do środka a ja poleje wodą bo możę kanaliki odprowadzające wode sie zapchały i nic:( i tak bede chciał przeczyścić te kanaliki więc pytanko co dokładnie mam poczyścic i na co jeszcze zwrócić uwage , zobaczymy jak znowu pogoda sie zepsuje czy woda dalej bedzie sie pojawiac, bądźmy dobrej nadzieji.
-
Przerabiam to obecnie w temprze. Zawor nagrzewnicy pekl i plyn sobie na wycieraczke z tylu(mam kanal i nadmuch na nogi z tylu) uciekal i stala kaluza ;/
Pisales, ze to nie plyn, ale sprawdz czy nie ubylo, bo moze jednak to plyn
-
no zobaczymy, zalałem teraz do pełna wodą i sie zobaczy a może to nie tylko zawór ale cała nagrzewnica
>??
-
Jeżeli na bank woda a nie płyn, to może przepuszcza Ci uszczelka przy szybie albo może ten typ ma korki w podłodze, które sparchaciały, miałem tak w pryszczu, potem w poldku?
-
Moze ciec kranik przy nagrzewnicy, czesta usterka.
-
A jeśli zawór nagrzewnicy jest suchy, to gdzie szukać przyczyny? Czy wsypanie proszku uszczelniającego do układu chłodzenia spowoduje koniec problemu z mokrą podłogą?