Giulietta 2.0 JTDM-2 140KM dzwięk tarcia prz niskich obrotach
Witam,
tydzień temu stałam sie szczęśliwą posiadaczką Giulietty 2.0 JTDM-2 Veloce 140KM.
Odebrałam ją z komisu zaraz po wymianie EGR na nowy , zaznacze, ze przed wymianą próbowali czyścić stary ale kontrolka pojawiła się jeszcze raz, wiec wymienili na nowy.
Po zrobieniu 50km usłyszałam dziwny dżwiek, ktory słychac bardziej po prawej stronie maski (siedzac w aucie), pojawia sie on na niskich obrotach przy wolnej jezdzie
(parkowanie itp.) jest to dzwiek podobny do ocierania sie o siebie dwóch metalowych czesci, które kręcą się w kółko... ( blacha o blache). podczas jazdy mam tez go słychac ale juz jakby chrobotało cały czas. Pasek był sciagniety i dalej slychac ten dzwiek , wiec wykluczam alternator i inne kółka.. Dodam, ze po sciagnieciu rury doprowadzajacej powietrze z filtra do turbiny, mam wrazenie ze ten dzwiek wychodzi wlasnie z turbo...
Komis probuje mi wmowic ze nic sie nie dzieje ale ten dzwiek narasta w miare jezdzenia, jest na tyle glosny ze nie daje mi to spokoju. Mam nagrany ten dzwiek ale nie moge wstawic zalacznika jeszcze ...jesli ktos jest zainteresowany moge przeslac adres na youtbe
Ktoś ma jakis pomysł co to może być?
Z góry dziekuje za kazdy pomysł...