-
Pare istotnych pytań
Mam już swoja ukochana alfe i ma pare pytań:
1.Gdzie znajduje sie miarka do sprawdzania oleju w skrzyni i jaki olej moge dolać?
2.Czy w maglownicy znajduje sie śróba do regulacji luzów i gdzie jej szukać i czy jest jakis normalny dostęp doniej?
3.Gdzie w trójmiescie najtaniej sprawdza mi zawiesznie?
4.Czy kierownica od wersji po liftingu zaokrąglona będzie pasować do wersji przed liftem?
5.Potrzebny mi jest schemat instalacji a dokładniej schemat podłaczenia pompy klimatyzacji najlepiej z opisem kolorków
6.Przydał by mi sie jakiś schemat silnika 2.4 jtd bo będe chciał wymieniac pompe oleju i chcem wiedzieć gdzie ona siedzi/ew. jak ktoś już zmieniał prosił bym o jakies informacje co trzeba zdemontować z czym są problemy itd.
Z góry dziekuje mam nadzieje ze niedługo zobaczymy sie na spociku pozdrawiam i czekam na info
-
Na JTD się specjalnie nie znamm ale w TS jest śruba regulacji luzu w przekładni kierownieczej.Dostęp niestety bardzo trudny - trzeba opuścić belkę przedniego zwieszenia i od tyłu regulować długim kluczem nasadowym łamanym - jeśli dobrze pamiętam 17mm, ale pewności nie mam. Myślę, że w JTD jest podobnie.