Felgi 8x17" ET35 będą do 147?
Witam. Piszę ten temat odnośnie felg 8x17" ET35 do AR 147. Znalazłem jeden temat ale już stary z 2012r. (http://www.forum.alfaholicy.org/147/..._pasowaly.html). Chciałem napisać do jednego z wypowiadających się, ale nie wyśle mi wiadomości bo ma pocztę zapchaną niestety :)
Dlatego postanowiłem założyć nowy temat przez fakt że będę kupował 17 na lato do mojej alfy (147 2007r. 1,9JTDm 150KM). I wybrałem już 3 modele obręczy:
-O.Z. X-LINE X5B MATT GRAPHITE DIAMOND CUT 7,5x17” ET35
-Sparco ASSETTO GARA MATT BLACK 7,5x17” ET35
-momo revenge anthracite 8x17" ET 35
Jeśli chodzi o O.Z. i Sparko to jestem pewien że będzie ok bo miałem jeden sezon letni felgi 7,5x16" ET35 z oponami 205/55 i nic nie obcierało i opony były tylko lekko naciągnięte (nawet wyglądały lepiej niż takie dopasowane szerokością jak np: felga 7x17" i opony 215/45). W sklepach do których pisałem dopasowywali te fele w konfiguratorach i pisali że te felgi były testowane w moim modelu przez producentów więc muszą pasować. Dylemat mam tylko z tymi felgami momo - niby jedna z firm sama przedstawiła mi je w ofercie do mojego auta i piszą że producent ma homologację na śruby pływające w tych felgach do mojego auta i mają pasować tylko kwestia doboru opon. I tu właśnie poszła w ruch wyszukiwarka, ale nie znalazłem informacji ani opinii dotyczących dokładnie mojego modelu auta z takimi felgami (oprócz tematu tu na forum, ale jak pisałem chciałem zapytać na priv jednego z użytkowników ale nie udało się). Od tamtego tematu minęło 6 lat więc może ktoś w tym czasie zakładał takowe felgo do 147 lub na takich jeździ i mógłby się podzielić opiniami, uwagami. Mam opony 215/45 z moich starych felg 17 i jeśli chodzi o założenie ich na 8" szerokości felgę to wiem że będzie ok jak w 16 o których pisałem wcześniej. Chodzi mi o to czy nie będzie to za nadkola za bardzo wystawać i czy nie będzie to obcierać przy obciążeniu z tyłu i przy skręcie z przodu? Jak już pisałem chodzi mi o opinie i wypowiedzi osób które mają wiedzę praktyczną.
Pozdrawiam i z góry dzięki za wypowiedzi