-
Alfa 145 QV
Witam zamierzam zmienić auto i tak przeszukuje ogłoszenia i znalazłem takie cudo.
Ktoś może zna? Prosił bym o pomoc. Jak sprawdzić ts przed zakupem? Wiadomo że olej i wariator.
Myślicie ze warto?
https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo...5-IDjLakt.html
-
jak silnik jest niezajechany to po fotkach auto wygląda super.
Auto do rejestracji a jest na polskich blachach no i na drugim planie AR 75 może być ciekawsze:D
-
Jakies porady jak ocenić czy niezajechany?
Noo 75 bajka . Wieczore zadzwonie i sie dowiem wiecej
-
sprawdż kompresję na cylindrach i jakim olejem jest zalany
Sprawny silnik w tym aucie urywa głowę podczas ostrej jazdy
no i panewki to to co jest słabą stroną tego silnika więc olej musi być odpowiednio dobrany
-
Auto pamiętam, że mi dość dawno śmignęło przed oczyma, nawet te same zdjęcia.
Z rejestracją to bardzo dziwna sprawa, ciekawe o co chodzi.
Robił konserwacje - jak ktoś przed sprzedażą to robi to z reguły w jednym celu...
Poza tym ciekawe co dokładniej jest tam pomodzone pod tą "ostrą jazdę".
-
Pod "ostrą jazdę" to nie trzeba modzić, tylko "wystarczy" żeby to co jest naturalnie, fabrycznie w wozie, było w kondycji bardzo dobrej - a to kosztuje więcej niż tzw "modzenie" - tip top hamulce, opony, skrzynia, sprzęgło, zawieszenie, dolot, wydech, silnik, maglownica, elektryka no i blacha - cała , sztywna. Jak tylko ( :) ) to jest tip top - to jest przygotowane na ostrą jazdę .
Czyli całe auto tip top, jak takie jest to chyba tylko brać w tej cenie, sympatycznie się prezentuje.
-
Jakby było do brania to by tyle nie czekało na nowego właściciela. Mnie bardziej teraz intryguje kwestia opłat i rejestracji.
A co do "ostrej jazdy" to każdy ma co innego na myśli.