-
manualny dach w spiderze
Mam pytanie do posiadaczy Spidera 916 z dachem manualnym.
Przy drzwiach kierowcy sa 2 przyciski - jeden otwiera dach, drugi klape pod ktora ten dach sie chowa.
Czy podczas zamykania dachu tez nalezy te przyciski naciskac czy po prostu manualnie zastrzasnac bez uzywania przyciskow?
Pytam bo mi sie ten dach nie domyka do konca, zostaje 2cm szpara, jak naciskam przyciski i probuje dach domknac - nie da sie.
Czy moze mam na chama dociskac bez przyciskow ten dach?
Dzieki za odpowiedzi.
-
Przy zamykaniu niczego nie wciskasz. Przyciski są tylko do zwolnienia blokad. By zamknąć dach, musisz trochę mocniej docisnąć i tyle. Ten typ tak ma ☺ Spider to cudowna przygoda!!!
Wysłane gołębiem pocztowym.
-
Człowieniu, masz u mnie wirtualne piwo, szarpalem sie z tym gównem od tygodni, a zrobilem jak pisales i dziala:) poza tym rozkminilem ze trzeba najpierw domykac tyl a potem przod dopiero.DZIEKI!
-
A później jest tak:
https://youtu.be/Bsj1r8jSLAw
Wysłane gołębiem pocztowym.
-
1 załącznik(i)
W kwestii dachu mam mały problem z mocowaniem.
Na poniższym zdjęciu widać haczyk, który porusza się na sprężynce a zamocowany do dachu jest poprzez bolczyk. I właśnie ten bolczyk wypadł (strzałka wskazuje gdzie jest wciskany). Na rysunkach epera niestety nie ma ani poniższego haczyka ani tym bardziej bolczyka. Dziwna sprawa bo rozumiem, że część może być niedostępna ale że jest nie opisana w eperze... Może ktoś ma ten temat rozgryziony, ewentualnie ma dach na części. W razie czego chętnie odkupię brakujący element. Pzdr
Załącznik 226131