Witam czy ktoś powie jak wydłużyć czas grzania swiec zarowych??
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Printable View
Witam czy ktoś powie jak wydłużyć czas grzania swiec zarowych??
W jakm celu?
Sent from my E6633 using Tapatalk
Wiesz co u mnie dosłownie przez 2 s grzeje świece obojętnie czy jest -10 czy +10
Mówisz to na podstawie 2s kontrolki czy czasu mierzenia? Jeśli masz problem z uruchomieniem silnika to wydłużanie czasu grzania świec nie rozwiąże problemu.
U mnie też przez ułamek sekundy świeci się kontrolka. Ale zapala normalnie nie zależnie od temperatury.
Sent from my E6633 using Tapatalk
Czasu mierzenie bym.chcial wydłużyć trochę to grzanie swiec zobaczę co będzie się dzialo
Nie ma sensu - te świece się nagrzewają w kilka sekund, później trzymają temperaturę tak długo jak komputer im każe.
Podłącz kontrolkę do przewodu zasilającego świecę i zobaczysz, że mimo iż kontrolka grzania świec zgaśnie, do świec prąd płynie nadal. Są 2 rodzaje grzań, wstępne i wtórne.
Przecież świece grzeją jeszcze przez chwilę nawet jak kontrolka zgaśnie
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Po zgaśnięciu kontrolki kiedy silnik jest zimny, świece grzeją jeszcze przez 15 do 20 sekund w zależności od temperatury zewnętrznej. Po tym czasie jest słyszalne spod maski kliknięcie przekaźnika w module świec. Można też sprawdzić mierząc napięcie w obwodzie.Będzie wzrost napięcia. Świece pobierają około 60A.
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka