Alfa romeo 147 2.0 TS LPG
Witam, proszę o opinie tego auta.
https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo...5-IDla9KQ.html
Czy warto sie pakować w zakup z tym gazem w fazie cieklej? Pewnie przy zakupie dobrze by bylo odwiedzić gazownika zeby sprawdził czy wtryski nie leją, bo czytałem, ze to spory koszt. Ogólnie całe auto bym przejrzal gdzies na stacji diagnostycznej.
Jest ktos z Sierpca lub z okolicy kto zna sie na Alfach lub posiada takie auto i ma komputer oraz pomógł by wszystko sprawdzić? Przebieg, błędy i ogólna diagnostyke?
Na co zwrócić szczególnie uwage w tych silnikach?
Dziękuję za odpowiedzi :)
Edit. Tam jest bezposredni wtrysk to pewnie wykorzystywane sa wtryskiwacze benzynowe do pracy na lpg. Doinformawalem sie. Doczytalem rowniez o nagarze na zaworach i kolektorze dolotowym. Im wiecej sie czyta o wadach tym bardziej mnie ta marka odstrasza. Sie zastanawiam czy nie lepiej fiat stilo, bo tez ma niezle wyposazenie i 1.6 103-105KM mi tez wystarczy. Zagazowalbym za 3k brc i wydaje mi sie, ze pewne auto na lata. Obecnie mam cordobe 1.6 benzyna i w ciagu 4lat oprocz rzeczy eksploatacyjnych nic szczegolnego nie wymienialem. Raz nie chcial mi zapalic, bo bendiks sie zuzyl.
Niektórzy jeżdża alfą i sobie chwalą. Najgorzej wbic się na minę :(
Potrzebuje auta na lpg ponieważ sa okresy kiedy bede dojeżdzal 6-9km. I w trasy 90km. Rocznie 10-15tys km.