-
bagażnik Alfa 147
WItam Alfaholików.
Mam problem z otwieraniem bagażnika problem zaczal sie od wczoraj po otwarciu z pilota zamku centralnego jak otwieram drzwi otwiera sie jednoczesnie bagaznik (jednorazowo)pozniej nastepuje problem z otwarciem bagaznika jak i z kluczyka tak i z przycisku wewnatrz,dodam ze nie zawsze tak jest czasem 1/10 otwiera sie dobrze,zauwazylem ze po otwarciu bagaznika jak klapa w górze zamek czasem przez chwile "pracuje" otwiera sie i zamyka a w skrzynce bezpieczników cos pyka.Sprawdzałem bezpieczniki wszystkie dobre i nie wiem jak to teraz "ugryzc" moze ktos miał podobna sytuacje albo wie jak to ugryzc byłbym wdzieczny za podpowiedzi pozdrawiam.:confused:
-
Witam.
Oszukałem oczytałem sie tematów dotyczacych przekazników niestety nie moge nigdzie znalezc schematu,opisu przekazników do Alfa Romeo 147 1.6 TS jesli ktos posiada byłbym wdzieczny.
Głównie interesuje mnie przekaznik odpowiedzialny za otwieranie zamykanie "bagażnika" ale jak ktos ma opis wszystkich przekazników byłoby super dzieki ;ozdro.
-
Też tak czasem mam.
Ciągnę za klampke, a tu pstryk i bagażnik sie otwiera.
Osobiście padły mi chyba zamki w drzwiach, tzn. te mikro-przełączniki, czy jak to tam zwą.
Moze jakies zwarcie po prostu przez to?
Wszystko pojawiło sie naraz ogólnie, włącznie z tym, iz centralny przestał działać mechanicznie i z pilota.
Z guzika wewnątrz działa wszystko okej.