Witam, czy ktoś oglądał lub wie coś na temat ??
http://allegro.pl/alfa-159-3-2-v6-4x...4.html#thumb/3
Pozdrawiam
Printable View
Witam, czy ktoś oglądał lub wie coś na temat ??
http://allegro.pl/alfa-159-3-2-v6-4x...4.html#thumb/3
Pozdrawiam
Cenowa okazja normalnie.
Kozak Alfa, smaczku dodaje fakt, że auto zawstydziło nie jedno audi s4 czy tam bmw :P
Rozrząd to akurat jedna z tańszych opcji w tym aucie ;)
A ile kosztuje razem z fazatorami, bo innej wymiany to ja sobie nie wyobrażam przy takim przebiegu??????????
Może i nie najdroższa, ale podstawowa i należy to porządnie zrobić, a nie łańcuch nowy i rozrząd wymieniony- dla mnie to można powiedzieć, ze rozrząd został odświeżony, a nie wymieniony w takiej opcji
Wariatory w tych JTS-ach są pancerne, prędzej zajdzie konieczność wymiany elektrozaworów. Zresztą cenowo też nie ma już tragedii. Wiadomo do V6 wszystkie graty x2 względem 4-cylindrówek.
Miałem na myśli inne potencjalne usterki tego silnika, których naprawa może pochłonąć pokaźne środki. Mało jest aut z tymi silnikami, dlatego ciężko znaleźć godny egzemplarz.
Z tego co słyszałem, to te fazatory takie pancerne nie są, a jak ich nie wymienisz to będzie tak jak przed wymianą rozrządu- czyli dobrze, ale jak dodatkowo je wymienisz to będzie lepiej niż było :eek:
Te silniki to dziadostwo, koni niby dużo, ale po podzieleniu przez masę to wieloryb, dodając skrzynie i jak to się na obroty wkręca to, takie zdziwienie, bo ktoś chce żeby były jakieś osiągi, a okazuje się że kupił jedynie spore spalanie i tylko to, bo dźwięk jednostki to też coś dziwnego
Kwestia gustu. To nie Busso, ale mi tam się dźwięk podoba ;)
Co do osiągów no to jakichś rewelacji nie ma ze względu na masę 159, ale źle też nie jest. Jedynie spalanie jest rzeczywiście duże, w końcu to duży wolnossacy silnik. Ile w mieście pali 166 3.2 V6?
Coś koło 16-17tu (a jeździ b krótkie odcinki po mieście od zimnych startów) - dokładnie się zgadza spalanie Busso z tym co instrukcja podaje, stwierdzam to po 200tysiącach km w Busso (2,5 i 3,2). Przy czym 166tka 3,2 paradoksalnie pali mniej niż 156tka 2,5 (przełożenia, moment niżej), ale to niuanse.