-
Swiatla mijania- kolor
Hej,
Kupilem niedawno zarowki osram night breaker i istotnie, rzucaja troche bielsza wiazke swiatla w porownaiu z poprzedniczkami, ale znacie zarowki, ktore beda swiecic swiatlem o barwie tak bialej jak w tych nowych Leonach z 2k16? Tam to sa prawdziwie biale.
Dzieki
-
Mogę się mylić, ale nowy Leon kojarzy mi się z reflektorami wykonanymi w technologii LED, co w sumie potwierdza cennik:
http://www.seat-auto.pl/content/dam/...ennik_leon.pdf
A nie kojarzę, żeby można było kupić gdzieś żarówki H7 ledowe z homologacją - czyli takie, które można używać w Polsce. LEDy znajdziesz, przeglądu raczej nie przejdą, nie mówiąc o ryzyku zabrania dowodu rejestracyjnego, słabą widocznością, trwałością i oślepianiem innych ;)
-
Ja od kilku sezonów (i w 3 samochodach) stosuje żarówki Tungsram (miałem megalight +50%, +90 a teraz jeżdżę na +120-polecam najbardziej) w połączeniu z postojówkami Philips (intense white vision xenon effect) dają całkiem niezły efekt.
Bieli jak w xenonach i ledowych światłach nie uzyskasz, ale u mnie jest zbliżone do bieli.
-
Masz może jakieś zdjęcie z tymi postojówkami? ;) Stosował ktoś może narva power blue+? Wygląda to to bardzo podobnie do philipsa white vision a cena duzo niższa :)
-
Tungsram bardzo fajne żarówki, sam posiadam ale nie dają idealnego białego światła. :)
-
No w Leonie ledy fakt. Ale ostatnio Wam powiem widziałem nasza 147 i miała super światła mijania z przyjemnym niebieskim światłem, w zestawieniu z niebieskim lakierem bomba. Aż miałem się zapytać na światłach ale za szybko się zmieniły :P stad moje zainteresowanie
-
8 załącznik(i)
Poniżej przesyłam zdjęcia w postojówkach i mijania (robione telefonem)
Postojowe- Philips - intense white vision xenon effect
Mijania- Tungsram megalight +120
Załącznik 227718 Załącznik 227719
Załącznik 227720 Załącznik 227721
Załącznik 227722 Załącznik 227723
Załącznik 227724 Załącznik 227726
-
Tungsram 120% również posiadam w AR 147 FL, jak i w 146. Światło zbliżone do barwy białej, testowałem philipsy i osramy, padały po 4-6miesiącach. Tungsramy w 147 już są od 14miesięcy (jakieś 20tyś km). I barwa wciąż taka sama, nie rażą nikogo, oświetlają bardzo dobrze drogę (mam i krótkie i długie tungrsamy 120%). Najtańsze ze wszystkich markowych ;-) Tak że również polecam.
-
Narva strzeli po miesiącu, nie wspominajac juz o jakosci światła. Slabe to i ledwie cos widać nocą ;)