-
[GT] Radio Android 2din
Cześć,
kupiłem sobie radio 2dinowe z androidem w miejsce starego JVC (też 2 din). Później będę musiał pomyśleć, jak ładnie je wpasować w aktualną ramkę, jednak mam poważniejszy problem. Radia nie da rady wyłączyć. Po przytrzymaniu guzika, radio wchodzi w tryb 'uśpienia'.
Sprawdziłem, nie mam pociągniętego zasilania ze stacyjki, tylko rozdzielony kabel +12 na 2. Czy to jest przyczyną?
Jeżeli pociągnę kabel ze stacyjki, rozumiem, że radio będzie odpalało się i gasiło w momencie przekręcenia kluczyka, ale czy możliwe że w takim radiu nie ma opcji wyłączenia, czy to tak nie działa i ja czegoś nie rozumiem?
-
Nie znam dokładnie tych radyjek ale skoro na androidzie to może być "normalne" wyłączanie. Jednak chwilę potrzeba na załadowanie androida i każdorazowy start od zera był by mocno upierdliwy.
Z kolei podpięty sygnał "po stacyjce" wybudzi i uśpi go automatycznie, więc teraz po prostu masz manual.
Tak z ciekawości, jaki to model?
-
to chińczyk:
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1CYsCO...pg_640x640.jpg
ale jakość dźwięku dużo lepsza niż w poprzednim JVC. Chciałem wymieniać głośniki wcześniej, teraz dostały nowe życie.
Co do problemu, fakt start androida trochę trwa, jednak teraz nie mogę go w ogóle wyłączyć. Trzymając przycisk wchodzi w tryb uśpienia, jednak po 24h akumulator leżał.
mogę sprawdzić jak będzie się zachowywał, gdy podłączę go pod stacyjkę, ale muszę namierzyć poradnik, jak/gdzie się podpiąć. Dziwi mnie fakt, że nawet jak jest podłączone radio na stałe, to nie da się go wyłączyć...
-
Pogrzeb trochę w menu, może masz tak włącznik zaprogramowany i można zmienić z uśpienia na off.
-
Właśnie nic nie ma, a menu jest dość ograniczone.
Rozmawiałem z chińczykiem i też mówił, że radio działa po przekręceniu kluczyka, więc muszę wpiąć się w stacyjkę.
-
Musiałeś coś źle podłączyć. Z tego co pamiętam, to jeden kabel z wiązki (żółty) podłącza się na stałe do + od akumulatora, a drugi (czerwony) do + po stacyjce.
Sprawdź czy masz tak jak tu http://i.imgur.com/EdSwtuw.png
Jeśli masz dobrze podłączone, to chyba coś z radiem jest nie tak, bo właśnie zapłon steruje włączaniem/wyłączaniem.
-
Skoro pisze ,że plus ma rozdzielony na dwa to ,żle podłáczone i tyle.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
-
Rzeczywiście, teraz doczytałem ;)
Musisz podłączyć + ze stacyjki.
-
3 załącznik(i)
Witam podepnę się do tematu zastanawiam sie nad włożeniem do GT z BOSE nawi z androidem . Tylko nie wiem czy będzie mi to wszystko ładnie grało i czy będę mógł sterować z kierownicy . Teoretycznie ma ono RCA wyjściowe ale jestem zielony w temacie
Nawi z aliexpres
Załącznik 228502Załącznik 228503Załącznik 228504