Proszę Kolegów posiadaczy V6 Q-system o opinie,uwagi,spostrzeżenia itp.
Za wszelkie info będę wdzięczny.
Printable View
Proszę Kolegów posiadaczy V6 Q-system o opinie,uwagi,spostrzeżenia itp.
Za wszelkie info będę wdzięczny.
Jeżdzę taka od miesiaca, V6 Qsystem 2004. Na razie bez niespodzianek, biegi zmienia super, szybko i przyjemnie bez szarpniec. Nie spotkałem się żeby inny użytkownik skarżył się na jej pracę. Co do silnika - bajka :) V6 Brzmienie super, u mnie średnie spalanie 15.6 :) Rozrzad pilnowac, oleje. Skrzynia japonska, wiec raczej to o czyms swiadczy:)
Koszty jakie ponioslem:
Rozrzad 800zl + 400 robota
Olej do skrzyni 20zl za litr
Cewki 90zl x 6 sztuk bo padly
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Czyżbyś się przymierzał do niej? ;) https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#bb8cf8f830
A gdzie Ty tak tanio to ogarnąłeś? :o Ja będę robił w poniedziałek to same części mnie wyniosły ponad to co Ty za całość!
Nie przymierzam się do żadnej.Mam taką na stanie od niedawna.
- - - Updated - - -
To masz ją tak długo jak ja moją.Tyle że ja jeszcze nie jeżdżę nią(nie licząc kilku krótki jazd testowych ;) ) Jest przy niej trochę do porobienia bo długo stała.
Olej w skrzyni wymieniłem statycznie dwa razy.Wymieniłem przepływkę bo był jakiś zamiennik.Czekam na rozrząd (całość będzie SKF).Blacharz musi się nią zająć(reperaturki tylnych błotników a właściwie tylko ten kawałek łączący się z progiem) .Potem lakier,więc pewnie na jesień wyjadę .
Aaa, czyli widzę, że to taki większy projekt się szykuje. Trzymam kciuki, pochwal się efektami później ;)
Również od niedawna należę do grona szczęśliwych posiadaczy 156 2.5 v6. Jak na razie same superlatywy za wyjątkiem spalania, ale coś za coś. :)
Warto zainwestować w V6, bo nie jeździ tego nie wiadomo ile, a ile frajdy daje każdy wie :) Rozrząd kupiłem w sklepie w Radomiu, u mojego znajomego więc jakiś rabacik policzył. Pasek Gates i rolki INA + pompa wody nie pamiętam firmy, made in Canada było napisane. Myślę, że będzie ok, ważne że świeży, bo ten co mam na pewno 5 lat już śmiga, jak nie więcej, także robota na wczoraj.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka