-
Troche mokro
Witam,
po wiekszym deszczu n a dywaniku u kierowcy w miejscu "lądowiska" dla lewej nogi czesto mam krople wody - ewidentnie nacieka z kads. Nigdy wczesniej tego nie mialem. Po drugiej stronie u pasazera z kolei po prawej nodze wykladzina potrafi byc wilgotna. Nigdy wczesniej tego nie mialem. Jakies sugestie ?
-
Prawdopodobnie woda dostaje Ci sie do wnetrza auta.
Sprawdź uszczelki drzwi, odpływy szyberdachu jeśli posiadasz, odpływy wody pod maskownicą sciany grodziowej (trzeba zdemontowac wycieraczki i plastikowe oslony).
-
Całą jesień i zimę walczyłem z tym samym. Zacznij faktycznie od odplywow wody pod szyba przednia (po zdjęciu plastiku pod ramionami wycieraczek) jeśli woda Ci się wdziera w wykładzinę to zdejmij osłonę plastikowa z progu (wewnątrz auta) wsuń rękę pod dywanik i zobacz czy jest mokro mi tam woda się wlewała z progu... Jeśli tak jest to Ci chętnie wszystko opiszę gdzie szukać temat "rzeka" dosłownie. U mnie nieszczelności miałem w nadkolach...i tylko w czasie jazdy po mokrej jezdni miałem potop
-
A wie ktoś skąd może pojawiać się woda w bagażniku (wersja sedan) ? Mam mokro z prawej strony, aż pod tą klapą zasłaniającą zapas zrobiła sie pleśń..