-
Alfa 156 tylne szyby
Witam wszystkich aflocholików jestem nowy na forum i dzisiaj właśnie kupiłem swoją perełkę :) 156 TS tylko mam jedno ale pan który mi ją sprzedawał powiedział że poszedł do mechanika żeby odłączyli mu tylne szyby i dlatego nie działają .
i tu was proszę o pomoc gdzie ja teraz mogę szukać miejsca w którym mogę powrotem to wszystko podpiąć przednie działają ! .
-
Glupie tlumaczenie niby po co miał by je odpinac? Przy panelu szyb jest przelacznik ktorym mozna je wylaczyc aby dzieci same z tylu nie otwieraly.
No ale jesli to prawda to pewnie wypial wtyczki przy silnikach z tylu. Musisz zdemontowac tapicerke i sprawdzic.
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
-
1 załącznik(i)
Albo masz taki myk, jak u mnie - oryginalnie był z tyłu korbotronik, poprzedni właściciel przełożył fotele i boczki z wersji w czterema elektrycznymi szybami - ale z tyłu zdemontował tylko korbkę, bez przekładania silniczków i całego mechanizmu, w rezultacie z tyłu mam tylko atrapy :). Ale u ciebie może ktoś wypiął kable żeby się dzieci nie bawiły, albo co. Sprawdzisz sobie sam: z tej plastikowej rynienki wydłub płaskim śrubokrętem gumową wyściółkę, potem odkręć dwie śrubki zaznaczone na fotce, i całość ładnie wyjdzie - jeśli masz luzem dydndające, niepodpięte kable, to wepnij je z powrotem, i cześć.
Załącznik 228533
-
A tak. Rzeczywiście, w 156 do kazdego przelacznika z przodu jest osobna wtyczka a nie jedna wspolna. Tak ze zrob tak jak pisze Zenon, jesli są dopięte to wepnij. I pewnie to samo trzeba zrobic przy przelacznikach z tylu.
Jesli jednak wtyczki sa ok to musisz szukac przy silniczkach.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/05/343.jpg
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka