Czy ktoś zna temat dzwigienek do poziomowania swiateł, moje wypadły na zakręcie i co z tym zrobić, da sie to dokupic?
Printable View
Czy ktoś zna temat dzwigienek do poziomowania swiateł, moje wypadły na zakręcie i co z tym zrobić, da sie to dokupic?
jak juz raz sie rozsypaly to pewnie kiepsko trzymaja te przeguby , tylko nowe w sensie używki , cale da sie nabyc
uzywki tez moga byc w srednim stanie, a handlarze raczej sprzedaja je w komplecie z czujnikiem. czemu nie nowe? cos tam kosztuja, ale spokuj bedzie na dekade
Jeśli chodzi o te korbowodziki do poziomowania xenonów, to ostatnio kupiłem na tył do Brery - nówka za 75.80 + 20.- wysyłka.
w kazdym aso pewnie podobna cena a moze i taniej bo bez wysylki
Andrzej, przede wszystkim sprawdz, co się Tobie dokładnie rozsypalo.
Ja w poprzedniej 159 do wymiany miałem i czujnik z dzwignia i dodatkowa dzwignie, z która jest polaczony.
Dodatkowa dzwignie kupiłem nowa, a czujnik znalazłem w dobrym stanie używany na allegro, bo nowy chyba 400 stowy kosztowal.
pojechałem do mechanika który wymieniał górny wahacz i po tej wymianie wahacza przegubiki się rozpadły. Mechanik przyjął usterkę na siebie i będzie naprawiał na swój kosz, uszkodzony czujnik i te przegubiki. Coś spierniczył ale przyznał się
Wystarczy że odwrotnie przykrecił mocowanie (taka blaszka która się przykreca do wahacza). Po opuszczeniu samochodu na koła masz wyłamaną dźwignię czujnika. U mnie tak było - bo mechanicy odwrotnie przykrecili. A jak im zwróciłem uwagę to usłyszałem, że odwrotnie się nie da bo się czujnik urwie ;) hehe. I tak się dokładnie stało :)