-
Kontrolki
Witam.
Poniewaz nie znalazlem nic podobnego chcialem zapytac i moze ktos bedzie cos wiedzial. Wyswietlila mi sie dziwna kontrolka w ksztalcie jakby fitra paliwa z wielorybkiem i komunikat ktorego nie zdarzylem wychwycic i zachwile wyskoczyl drugi komunikat z kontrolka jakby plujacego tlumika :D.Auto nie odpalilo.Po wylaczeniu zaplonu i ponownym wlaczeniu wszystko bylo ok i auto dpalilo.Z gory dzieki za odpowiedz.Sorki za opis kontrolek :)
-
A instrukcja obsługi pojazdu to gdzie? !!!
Zatkany DPF
-
Kontrolka informuje o zapchaniu filtra cząstek stałych. Pojawia się czasem po dłuższym postoju auta.
Stan filtra możesz sprawdzić przy użyciu np. MES.
-
Ok tak myslalem ze to z dpf-em jest zwiazane. Mam wrazenie ze zaczyna sie z nim problem.Wypalal sie mniej wiecej co 400km teraz mam ponad 600 od ostatniego wypalania i nic sie nie dzieje.A ta druga kontrolke kojarzycie?
-
Wielorybek? Może marchewka - wtryskiwacz? To by miało sens, błąd wtrysku bo leje, jak leje to sadza, jak sadza to zapychanie i częste wypalanie DPF... Tak więc problem z DPFem może być tylko skutkiem, a przyczyna gdzie indziej. Podstawa to odczytać błędy z kompa.
-
No wlasnie nie marchewka.Dziwnie to wygladalo pierwszy raz to widzialem jak narazie nie powtorzyło sie to.Pomysalem ze to moze byc woda w filtrze?Do kompa mam kiepski dostep a prywatnie nie mam kabla i programu.Z tym czestym wypalaniem DPF to mysle ze jest skutek jezdzenia w 90% po miescie.
-
Ja jeżdżę prawie wyłącznie po mieście i mam średni dystans wypalania około 650km. Zobacz w instrukcji jakie są kontrolni to może skojarzysz która to była.
-
może kontrolka niewystarczającej ilości płynu w spryskiwaczach??