-
156 ts problem - filmik
youtube.com/watch?v=X0g9blkx_Ec
156 2.0 ts 1998r
swiezo po wymianie silnika na inny.
Przy rozgrzanym silniku problemy z rozruchem, na zimnym jest ok. na zimnym kontrolka nie miga. Spadek mocy przy podjezdzie pod wniesienie na rozgrzanym, na zimnym nie ruszany oprocz rozruchu odkad kontrolka wyskoczyla.
Jakies sugestie, pomysly?
-
Jakos dziwnie chodzi silnik tak jak by rozrzad nievtak albo swiece zamienione albo nie na wszystkie chodzi ...
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
-
Sprawdzil bym czy wszystkie podciśnienia dobrze podłączone czy nie lapie gdzieś lewego powietrza. Zobacz też przewody czy dobrze podłączone bo też mi sie wydaje że nie wszystkie gary pracują. Zobacz czy zaplon dobrze ustawiony bo moze też mieć problem jak ma źle ustawiony bo na cieplym silniku mniejszą dawke benzyny dostaje. Przy przekladaniu silnika zawsze cos może pójść nie tak i potem trzeba szukac. No i jak kolega wyżej napisal sprawdź czy rozrząd dobrze ustawiony. Życzę powodzenia. Pozdrawiam.
-
Miałem kiedyś bardzo podobne objawy przy rozrządzie przesuniętym o jeden ząbek- utraty mocy, problemy z ciepłym rozruchem.
-
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, oddaje samochód do mechanika z waszymi sugestiami i napiszę co to było