-
Sprzęgło czy skrzynia??
Witam, od jakiegoś czasu (dokładnie od wizyty w wulkanizacji) zauważyłem, że w okolicach lewego przedniego koła coś szumi. Szumi na niskich obrotach (do 2 tys. po dodaniu gazu jest ok) i na luzie, po wciśnięciu sprzęgła wszystko jest ok. Sprzęgło było niedawno robione, oczywiście kompletnie nowe cały zestaw. Podpowie mi ktoś coś ? Czy mam się bać ? :D
Pozdrawiam.
Silnik - 2.0 Twin Spark
-
Mi to wyglada na łożysko oporowe, może bylo wadliwe.
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
-
kurcze, wszystko było wymieniane na nowe i nie chciałbym przechodzić tego jeszcze raz :/
-
Znam ten ból z kumplem wymienialismy sprzeglo komplet+dwumas. Ale zostawilismy uszczelniacz walu... i cieknie. U mnie jeszcze sanki nie chciały się odkrecic wiec wyjmowanie bokiem.
Sam robiłeś czy mechanik? Jesli mechanik to na reklamację.
Może ktoś ma inny pomysł na to szumienie.
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
-
mechanik. No właśnie jutro jadę mu to pokazać, ale jak to mechanicy, będzie zwalał na coś innego, że niby on cacy zrobił :)
-
Mechanik... jak słyszę to slowo dostaje dreszczy. Kiedys miałem dyskusje z jednym o to aby warsztat oddal osłonę pod silnik a potem aby oddal moją bo przyniósł takie ścier.o że moglem je zlozyc na cztery i wlozyc do bagażnika na szczęście kierowniczka "upomniala" go i moja się znalazła
-
w mojej alfie była przełozona skrzynie selespeed na manual i poprzednik troche spartolił robote więc można też tam szukac przyczyn tego ''szumu''
-
Może mechanik przy zdemontowaniu i zalozeniu spowrotem skrzyni nie uzupelnil w niej oleju ;) ile przejechales km na nowym sprzęgle?
-
-
i jednak skrzynia.... łożysko sie rozpadło i rzegocze :/ teraz tylko znaleźć znaleźć jakąś i wstawić... Ehh