-
Podłoga -nowa blacha
Hej
Czeka mnie naprawa podłogi - ruda ostro się panoszy . ( tak w wstępnie dwa pasy przez cały samochód )
Znalazłem blacharza który się podejmie , ale powiedział ze ogarnie/ będzie rzeźbił to ze zwykłej płaskiej blachy, może ze sam sobie znajdę podłogę ( jaką reperaturkę podłogi ? )
Używki mówi żebym nie szukał bo lepiej nową blachę wstawić.
Koleś raczej wie co robi bo kolejka na 2,5 miesiące .
Może ktoś z was już to przerabiał i ma namiary na jakiś zmienik blach na podłogę ?
Albo jakieś rady .
Każda rada mile widziana , dzięki z góry ?
-
Ja przerabiałem generalny remont w swojej prawie 3 lata temu. Moja rada to nie kupuj używek jakiejkolwiek blachy. Nie masz gwarancji, że za pół roku Ci wyjdzie. Wstawiaj płaty świeżej blachy a progi jak robisz to też nowe wstawiaj. Dobra robota, dobre malowanie i dobra konserwacja da ci spokój na kolejne lata.
-
Ja na podłogę dałem czarną stalową (najłatwiej dostępną) 1,5mm a progi zewnętrzne 1mm.
Wzmocnienia,usztywnienie podłogi czyli te garby wykonałem wewnątrz nie od spodu.Dywanik podłogi leży idealnie.Wszystko robiłem migomatem bester 1801.Także od spodu mam płaską podłogę i każdy diagnosta przy przeglądzie dusi ręką od spodu czy przypadkiem nie faluje :)zawsze mówię że wzmocnienie od środka.
Jak masz pytanka to pisz,bo 156 rozebralem na czynniki pierwsze pod kątem blacharskim w celu pozbycia się kornika-rudawego przyjaciela naszych Niun
-
Dzięki za info .
Sam tego nie będę robił , oddam mechanikowi .
Czyli wstawię płaty płaskiej blachy .
Kabanow jak wykonałeś te garby/ wzmocnienia ?